Sæsonens første store event i regi af Danmarks Ishockey Union er overstået i form af Metal Development Camp, der foregik i den forgangne weekend i Vojens og SE Arena. Masser af talentfulde ungdomsspillere var samlet til campen, som blev ført an af Danmarks Ishockey Unions nyansatte talentchef Olaf Eller.

Han så god motivation hos spillerne, men noterede sig også kritisk omkring spillernes fysiske formåen.

– Lad mig sige sige det sådan: Selvfølgelig skal drengene holde sommerferie, og der skal være ro omkring ishockeyen i nogle uger. Omvendt er fire dags camp også hård kost, og selv om det er tidligt på sæsonen, skal man altså møde op og være forberedt. Det var ikke helt tilfældet med spillerne – sådan generelt set.

– Det kan godt være, at det er et hårdt budskab, men spillerne skal altså planlægge ferie og træning i forhold til den her camp og komme lidt bedre forberedt. Så kan man sige, at det er forkert at lægge campen så tidligt på sæsonen, men det er umuligt på andre tidspunkter, siger Olaf Eller.

Generelt er han ikke tilfreds med spillernes fysiske tilstand.

– Der er mange kampe og fokus på resultaterne rundt omkring. Den fysiske træning er vigende og bliver underprioriteret, fornemmer jeg. Spillerne er med på mange camps, hvor fysikken ikke er i højsædet, og der SKAL altså være balance mellem is og fysik, fra man er fyldt 15 år. Vil man spille teknisk ishockey i højt tempo, bliver man nødt til at have fysikken med sig. Ellers opnår man ikke sine tekniske færdigheder i højt tempo. Så vores spillere skal blive stærkere, det må være konklusionen, siger Olaf Eller.