Danmarks herrelandshold i ishockey er for første gang i historien klar til Vinter-OL. 2-0-sejren over Norge var kulminationen på en hel sommer med hårdt arbejde af spillere, stab og ledelse og orkestreret af landstræner Heinz Ehlers, der denne søndag kunne se sine folk spille med disciplin, styrke og intensitet i 60 minutter.

Frederik Storm og Nikolaj Ehlers scorede de danske mål, og Sebastian Dahm stod en fejlfri og fuldstændig suveræn kamp i buret. Efter 4-3 mod Slovenien og 11-1 mod Sydkorea var det alt eller intet denne eftermiddag og efter så mange ærgerlige skuffelser i forbindelse med OL-kvalifikation, mærkede man denne eftermiddag, at forløsningen nærmest var total og mere end, hvad spillerne næsten kunne bære rent følelsesmæssigt.

Det var ganske enkelt en skøn eftermiddag for de danske ishockeyløver og et kæmpe boost for dansk ishockey, der nu kan begynde at tælle ned til OL-turneringen i februar 2022.

Den begynder 4-februar i Beijing, og så snart vi kender udfaldet af kampen mellem Slovakiet og Hviderusland står det klart, hvem Danmark skal møde i Beijing.

Hvis Slovakiet vinder, møder Danmark Rusland, Tjekkiet og Schweiz, mens det i fald af hviderussisk sejr ender med Sverige, Finland og Letland.

Lige nu er det blot jubel, glæde og eufori.