Det er godt en uge siden, kvindernes ishockeyturnering begyndte ved OL i Beijing, og de danske ishockeylandshold har i den grad skabt flotte resultater, som har givet genlyd – ikke blot i Danmark – men også i den internationale sports- og ishockeyverden.

Kvindelandsholdet slog facitstregen med et nederlag i en meget tæt kamp mod Sverige, som resulterede i et nederlag på 1-3 med det sidste mål i tomt bur. En dansk sejr havde givet en plads i kvartfinalen, og kampen kunne lige så godt have gået den røde og hvide vej.

Forinden havde Danmark tabt til Kina og Japan, men vundet over Tjekkiet, som er nummer syv på verdensranglisten, hvor Danmark er nummer 11. Sejren over Tjekkiet var et stort resultat for dansk kvindeishockey.

– Kvindelandsholdet kom på landsdækkende tv og vores profiler viste sig frem som store personligheder – både på og uden for isen. De var fremragende repræsentanter for dansk ishockey og deres indsats betyder forhåbentlig, at flere unge piger begynder til ishockey i fremtiden. Nu har de virkelig fået nogle forbilleder at se op til, siger Henrik Bach Nielsen, formand for Danmarks Ishockey Union.

– Efter vores herre-VM på hjemmebane i 2018 brugte vi en stor del af midlerne på at investere i kvindelandsholdet, og med resultaterne og indsatsen i Beijing, har vi virkelig fået kapital af investeringen og også den stærke support, vi har fået af Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark. Vi glæder os til at præsentere kvindelandsholdet ved VM på hjemmebane i august og september i Herning og Frederikshavn. Det bliver stort, siger Henrik Bach Nielsen.

Herrerne begyndte i går turneringen med en 2-1-sejr over Tjekkiet og historien kunne ikke være skrevet bedre med fanebærer Frans Nielsen som en af målscorerne på straffeslag og en i øvrigt stærk og disciplineret dansk indsats.

– Åbningskampen viste alle de dyder, som vores herrelandshold har levet på og med, siden vi rykkede op blandt de bedste nationer ved VM for snart 20 år. Disciplin, vilje og sammenhold er i højsædet, samtidig med, at spillerne køber totalt ind på Heinz Ehlers’ systemer.

– Spillerne vil mere og arbejder intenst ved hver eneste træning. Der er tilfredshed og glæde med sejren over Tjekkiet, men vi kan mærke på hele truppen, at de vil meget mere. Det er ikke det sidste store resultat, vi har set i Beijing. Det er jeg sikker på, siger Henrik Bach Nielsen.

Danmark spiller sin anden kamp ved OL fredag morgen klokken 5.10 dansk tid. Ruslands olympiske komité er modstanderen. Russerne vandt den første kamp i gruppen med 1-0 over Schweiz.