Der er mere end 30 måneder til VM 2018, og billetterne til de 64 VM-kampe bliver først sat til salg i maj 2017, når holdene og deres seedninger kendes efter VM 2017.

Alligevel arbejdes der allerede nu aktivt i kulisserne, for der er mange ting der skal på plads, inden pucken smides til den første VM-kamp den 4. maj 2018. I den nuværende fase arbejdes der med de to arenakontrakter og hotelaftalerne samt andre leverandøraftaler, bl. a. med det bureau der skal stå for billetsalget til VM.

Især arenakontrakterne er omfattende, fordi der skal bygges mange nye faciliteter ind i Royal Arena og Jyske Bank Boxen. Fx er der ikke isanlæg i nogen af de to arenaer, så isbane med køleanlæg samt bander, spiller- og straffebokse, speakerboks og meget andet skal bygges op fra bunden.

Det samme gælder de 8 (store) omklædningsrum, der skal benyttes i hver af de to arenaer. Placeringen af de mange funktionsrum, fx syrum, sliberum, dopingrum, osv., skal der også tages stilling til, så det kan blive skrevet ind i arenakontrakten.

VM-projektet drives i et selskab, der ejes 50/50 af henholdsvis DIU og Infront Sports & Media. Der er pt. kun én medarbejder i selskabet og projektorganisationen, nemlig selskabets direktør, Enver Hansen.

Organisationen skal naturligvis udbygges hen ad vejen med eksperter indenfor bl.a. marketing, salg og kommunikation, og der skal desuden rekrutteres en masse frivillige til VM-eventen. Derudover skal der laves samarbejder med forskellige bureauer.

Det forventes, at de første ansættelser sker i foråret/sommeren 2016. Hvis du er interesseret i at blive en del af VM-organisationen – som fastansat eller (senere i perioden) som frivillig – anbefaler vi at du holder øje med de jobopslag, vi i begyndelsen af 2016 lægger på landsholdets FB-side eller på den officielle VM-website, når den går i luften i løbet af 2016.

Foreløbig går alt efter projektplanen, og vi har et godt samarbejde med de to værtsbyer og SEDK samt arenaer og hoteller og mange andre.

Det har også været glædeligt at mærke opbakningen og engagementet i det danske hockeymiljø – supportere, spillere, ledere og samarbejdspartnere ser alle frem til, at Danmark i 2018 skal lægge is til det kæmpeevent som et ishockey-VM er.