Succesrigt skoleprojekt fra Ishockey-VM 2018 føres nu videre på nationalt niveau

Under VM i ishockey i 2018 gennemførte VM-organisationen med stor succes et skoleprojekt kaldet ”Grib Pucken.”

Kort fortalt arbejdede over 200 skoleklasser landet over med temaet ishockey op til og under VM 2018 i Danmark, og det betød, at mange skoleelever blev introduceret til sporten under det forrygende VM.

Et helt unikt projekt og produkt, der ikke tidligere er set lignende herhjemme.

Nu føres ”Grib Pucken” videre på nationalt plan. Det vil sige ude i Metal Liga-klubberne og til klubberne i landets næstbedste række, 1. division.

Materialet kaldes ”Grib Pucken 2.0” og er omdannet fra VM-materiale til liga-materiale.

Målet er at skabe større opmærksomhed omkring ligaishockey og samtidig få flere børn til at interessere sig for og dyrke ishockey.

– Materialet er målrettet til skolebørn i 5. og 6. klasse og tæller skoleopgaver i mange forskellige fag. Det var en stor succes under VM, og vi håber, at mange vil tage imod det nye tilbud – både i ishockeybyerne, men også nye steder i Danmark, hvor der ikke er en skøjtehal, siger udviklingskonsulent i Danmarks Ishockey Union, Christina Lissa Benn.

”Grib Pucken” giver mulighed for at arbejde med ishockey både i dansk, matematik, idræt og historie, mandkundskab og håndværk og design, og det tæller en komplet inspirationsguide til lærer og elever.

Den guide kan findes online under gribpucken.dk.

– I forbindelse med projektet kan skolebørnene komme ind til en Metal Liga-kamp, mens andre klubber tilbyder eleverne at komme på is og prøve ishockey i praksis. Man kan ligeledes vinde billetter til en landskamp i foråret 2020, fortæller Christina Lissa Benn.

 

Mere info:
Udviklingskonsulent, Danmarks Ishockey Union
Christina Lissa Benn:
Mail: cbe@ishockey.dk
Telefon: 6076-3391