Nu begynder sæsonen for alvor for kvindelandsholdet. Indtil nu har Michael Thomsen, landstræner, kun haft sine spillere i gang ved interne samlinger i Danmark, men i de kommende dage tjekker kvinderne ind til firenationers-turneringen i Budapest Ice Palace, hvor Frankrig, Norge og Ungarn er modstanderne.

Thomsen har en lille håndfuld afbud på grund af skader og studier, men stiller alligevel med et skarpt hold, der kommer til at være tæt på det mandskab, som stiller til OL-kvalifikationen i Schweiz i februar.

– Jeg håber, vi kan se, at mange af spillerne er begyndt at spille i den svenske liga. De har spillet kvindehockey i den her sæson, og det er altså noget helt andet end at spille med og mod drenge herhjemme, siger Thomsen, der allerede har fornemmet større skarphed hos flere af spillerne.

– Spillere som Nicoline Jensen (Linköping) og Michele Brix (Sundsvall) ser ud til at have fået rigtig god fart i skøjterne, og vi får en Josefine Jakobsen med i kampform. Jeg har en forestilling om, at vi har et skarpere hold end sidste sæson, siger Thomsen.

Danmark møder Frankrig fredag, Norge lørdag og slutter med en dyst mod værterne søndag over middag, og Michael Thomsen håber at kunne indføre en ny og mere puckbesiddende spillestil.

– Vi møder Schweiz og Tjekkiet i OL-kvalen i februar, og vi har ikke en chance, hvis ikke vi tør spille med dem og tage initiativet. Vi vil gerne have pucken meget og komme frem til kvalificerede afslutninger. Groft sagt vil vi hellere vende om og “starte forfra” end bare at smide pucken ned i hjørnet. Statistikkerne viser, at det kan betale sig, siger Michael Thomsen før Ungarns-turneringen.

Danmark spiller OL-kvalifikation i Arosa i Schweiz i begyndelsen af februar, hvor det udover Tjekkiet og Schweiz meget vel kan blive en af weekendens tre modstandere, Danmark ryger ind i.

Programmet for turneringen:

 

4. november: 
15:00 Frankrig – Danmark
18:10 Norge – Ungarn

5. november:
15:00 Danmark – Norge
18:10 Frankrig – Ungarn

6. november:
10:00 Norge – Frankrig
13:10 Danmark – Ungarn

Danmarks trup: 
Målmænd:
Lisa Jensen, Hvidovre
Kamilla Lund Nielsen, Herlev

Backs:
Caroline Søndergaard, Leksand
Kristine Melberg Hansen, Herlev
Joy Harrishøj Schultz Kuch, Hvidovre
Malene Frandsen, Hvidovre
Simone Jacquet, Aalborg
Ann-Louise Lind Christensen, Karlskrona
Jeanette Langsager, Leksand
Amalie Andersen, Linköping

Forwards:
Julie Gregersen, Hvidovre
Lilli Pearl Friis-Hansen, Herlev
Kirstine Eberhardt, Odense
Silke Lave Glud, Herlev
Henriette Østergaard, Herlev
Mia Bau Hansen, Hvidovre
Maria Holm Peters, Odense
Josefine Jakobsen, Djurgården
Josefine Høegh Persson, Luleå
Michele Brix Nielsen, Sundswall Wildcats
Nicoline Søndergaard Jensen, Linköping
Josephine Asperup, Hvidovre

Ledere:
Cheftræner Michael Thomsen
Ass. træner Filip Faurholm
Målmandstræner Birgitte Nordström
Holdleder Mette Østergaard
Fysioterapeut Siw Myhre
Materialemand Jan Becher

Der ud over deltager Trine Viskum som liniedommer.