En kort transatlantisk samtale sikrede søndag eftermiddag, at VM holdet kunne skrive den fjerde Nordamerikanske spiller på VM holdkortet da New York Rangers’ General Manager Jeff Gorton gav grønt lys for Nicklas Jensens VM deltagelse.

Nicklas Jensen selv var ikke i tvivl om VM deltagelsen:

– Da først Hartford og siden Rangers var færdige med sæsonen, så ventede jeg egentlig bare på at telefonen ringede. For mig er det en ære, at spille for Danmark og jeg er super glad for, at kunne hjælpe og glæder mig til at se holdet igen.

Landstræner Jan Karlsson er begejstret for endnu en Nordamerikansk forstærkning.

– Nicklas har haft en god sæson i Hartford og han har taget endnu et skridt op i sin udvikling. Jeg ser meget frem til, at arbejde med ham i landsholdsregi igen.

Nicklas Jensen er oprindeligt draftet til NHL af Vancouver Canucks, men blev tradet til New York Rangers d. 8. januar 2016. Nicklas Jensen har spillet totalt 68 kampe i AHL i sæsonen 2015-16 og har stået for 19 mål og 18 assists.

Nicklas støder til truppen i Bratislava i den kommende uge, hvor det besluttes om han spiller en eller begge af VM optaktskampene mod Slovakiet.