Efter samtaler med Mikkel Bødker kunne Danmarks Ishockey Union onsdag eftermiddag konstatere, at VM i Moskva bliver uden den stærke forward fra NHL klubben Colorado Avalanche.

 

Pga. sin uafklarede kontraktsituation har han truffet beslutningen om at sidde VM over i denne omgang.

 

Mikkel Bødker er afklaret, men ærgerlig over situationen:

 

– Efter mange overvejelser og samtaler med min agent har jeg taget beslutningen om, ikke at spille VM denne gang. Det har på ingen måder været en let beslutning, men jeg er pt. uden kontrakt og denne sommers forhandlinger kommer til at være meget vigtige for min karriere.

 

Jeg elsker at repræsentere Danmark og dansk ishockey, men som min situation er lige nu føler jeg, at det er for stor en risiko at løbe.

 

Jeg ser frem til at få mine kontraktforhold på plads henover sommeren og glæder mig naturligvis til at være tilbage for landsholdet i OL kvalifikationen samt repræsentere Danmark ved World Cup.

 

Landstræner Jan Karlsson er selvsagt ærgerlig over afbuddet, men udtrykker forståelse for beslutningen

 

− Naturligvis ville vi gerne have budt velkommen til en så fremragende spiller som Mikkel, men vi må også respektere den situation Mikkel står i. Han har altid villigt stillet op for Danmark når han kunne og det er forståeligt, at der er en vis påpasselighed over for en evt. skade i et år, hvor han skal skrive den kontrakt, der formodentlig vil definere resten af karrieren.

 

Jeg ønsker Mikkel held og lykke med de kommende forhandlinger og ser frem til at kunne byde ham velkommen tilbage under OL kvalifikationen i Minsk.