NHL-forstærkning til de danske ishockeyløver er på vej. Mikkel Bødker træder ind i den danske trup i næste uge.

Så er det sikkert og vist. For anden sæson på stribe forstærker Mikkel Bødker det danske landshold ved VM i ishockey. Den danske NHL-angriber fra Ottawa Senators er nu blevet clearet og erklæret skadefri, så han kan deltage for de rød-hvide i Slovakiet.

Det bekræfter både Bødker selv og General Manager for landsholdet, Kim Pedersen.

VM spilles fra 10.-26. maj og Danmark træder ind i turneringen 11. maj med en kamp mod Frankrig.

Forinden spiller Danmark tre testkampe mod Norge (to kampe) og Østrig. Mikkel Bødker træder ind i truppen i næste uge og spiller formentlig i den sidste forberedelseskamp mod Østrig. Den spilles 5. maj i Wien.

– Jeg har plejet lidt småskader i de seneste uger, men er nu fit for fight. Jeg glæder mig til at støde til truppen og være med til et forhåbentligt succesfuldt VM for Danmark. Det er altid en fornøjelse at spille i den rød-hvide trøje, siger Mikkel Bødker.

Mikkel Bødker er en af Danmarks mest NHL-meriterede spillere og står med over 700 kampe i verdens bedste liga. I den netop afsluttede sæson lavede han 35 point i 71 kampe for Ottawa Senators.

Han har spillet 34 landskampe for Danmark og lavet 19 point, og var med på landsholdet i sidste sæson ved hjemme-VM. Her blev han sammen med Jannik Hansen fløjet ind til den fantastiske 3-2-kamp mod Finland, hvor Bødker var en gedigen forstærkning.

– Mikkel bringer tempo, fysik og målfarlighed ind på landsholdet, og han er virkelig en indsprøjtning, vi kan bruge konstruktivt. Vi glæder os til at sige velkommen tilbage til ham i landsholdstruppen, siger landstræner Heinz Ehlers.