Den bedste danske ishockeyliga, Metal Ligaen, tager et nyt stort skridt ind i fremtiden, når sæsonen 2019/20 går i gang i begyndelsen af september. Her bliver en ny Metalligaen.dk en realitet

Her disker Metal Ligaen op med en helt ny og moderne ligaportal, der indeholder både nyhedsdækning på skrift, i levende billeder, i lyd og via de sociale medier. På den nye Metalligaen.dk, som bliver portalens adresse, kan ishockeytilskuerne i Danmark også bestille billetter til hver eneste kamp.

Redaktør og drivkraft for den indholdsmæssige del bliver den mangeårige ishockeyjournalist Michael Søvsø, der senest har stået i spidsen for Ishockeymagasinet Faceoff.

– Da vi tog beslutningen om denne tiltrængte opgradering af Metalligaen.dk, var jeg egentlig aldrig i tvivl om hvem der skulle indtage posten som redaktør. Jeg kender Michael gennem en årrække og ved hvad han står for, siger Kim Pedersen, ligachef for Metal Ligaen.

– Vi ser frem til en stærk redaktionel dækning af Metal Ligaen, der både får journalistisk kant og et indhold, der fortæller stærke historier om spillere, fans og omgivelser. Samtidig får læserne skarpe fakta og et nyt livecenter at se frem til, tilføjer han.

– Det nye site giver mulighed for at gå i dybden med historier om spillere, klubber, omgivelser og data i Metal Ligaen. Der er et hav af gode fortællinger omkring de ni hold, som jeg glæder mig til at give – udover en stærk aktuel dækning af de 48 spillerunder og slutspillet, som er den bedste tid på året i dansk sport overhovedet, siger Michael Søvsø.

Uanede muligheder
På den kommercielle front bliver den nye portal noget helt unikt i den danske sportsverden, konstaterer Thomas Bjuring, direktør i Aalborg Pirates og medlem af Ligaforeningens forretningsudvalg.

– Det er første gang, at en dansk sportsliga arbejder med en fælles portal, der forener både nyheder, informationer og billetkøb et og af samme sted. Med den nye portal giver vi tilskuerne den optimale service og samler alle aspekter af vores liga et sted. Som sæsonen skrider frem, vil klubberne også få en portal med samme ”look” som hovedsiden, så hele ligaen fremstår som et samlet brand.

– Det giver os uanede muligheder på den kommercielle front, og samtidig mulighed for at skræddersy et stærkt produkt til tilskuerne, som er vores vigtigste kunder i dagligdagen, siger Thomas Bjuring, der på Ligaforeningens vegne samarbejder med KMD om at bruge data målrettet.

– Det er ekstremt positivt, at Metal Ligaen sætter sig i førertrøjen på området inden for kommercielle data – og det endda i fællesskab. Det giver mulighed for at sammenligne data på tværs af klubberne. Vi i KMD har store erfaringer i at håndtere de data, og vi glæder os derfor til at samarbejde om, hvordan data kan omveksles til nye oplevelser og gevinster for både klubber og tilskuere i Metal Ligaen, siger chefkonsulent i KMD, Frans Hammer.

Samtlige klubber i Metal Ligaen står bag det nye initiativ.

– I Metal Ligaen er vi både konkurrenter og partnere. Vi vil gerne tage vores uenigheder op til diskussion, men samtidig har vi talt os frem til, at vi gerne vil fremstå som en enhed, der kan handle sammen.

– Vi er stolte over, at vi både med portalen og i vores billetsalg kan kalde os first movers herhjemme, siger Kim Pedersen, der varsler flere fælles, kommercielle tiltag for Metal Ligaen i den kommende sæson.

Combine A/S som stærk partner
Samarbejdspartner på den designmæssige og tekniske del af projektet er det velrenommerede aalborgensiske digitale bureau, Combine A/S.

– Vi glæder os over at samarbejde med et nationalt brand som Metal Ligaen samt de danske ishockeyklubber. Sammen med Metal Ligaen har vi fokus på at skabe en brugervenlig løsning, der appellerer bredt til et stort publikum og besøgende på tværs af både computer, tablet og mobilen. Vi ser store perspektiver i samarbejdet omkring en samlet løsning, som man også ser det i de amerikanske sportsligaer, siger Jonas Haldrup Nielsen, digital forretningsudvikler hos Combine A/S.

Det nye billetsystem varetages i samarbejde med Venue Manager A/S, der allerede har et hav af stærke sportsklubber under sin paraply. Herunder blandt andre fodboldklubberne AGF og Lyngby samt en lang række af de største danske håndboldklubber. Det er første gang, Venue Manager A/S varetager billetsystem for en hel liga.