Det bliver en stor ishockeyfest i Aalborg, når denne sæsons udgave af Metal Final4 afvikles i weekenden 25.-26. januar.

Fire hold har kvalificeret sig til den spændende afgørelse i sæsonens pokalturnering og her til aften blev det afsløret på TV2 SPORT, hvilken klub, der skal være vært for den store event.

Det bliver altså Aalborg Pirates, der skal stå for at huse de fire hold, der skal spille semifinaler fredag 25. januar og finale lørdag eftermiddag 26. januar.

– Vi har stor tiltro til, at Aalborg Pirates kan levere en weekend med fest og farver – både på og udenfor isen. Vi har lagt vægt på, at rammerne omkring kampene skal være perfekte, men selvfølgelig også, at fansene får en god oplevelse, når de kommer til Metal Final4, siger Kim Pedersen, der er Ligachef for Metal Ligaen og den tilhørende Metal Final4.

Han har været med Danmarks Ishockey Unions ”Selection Committee” sammen med DIU-direktør Ulrik Larsen, Frederik Munk fra Sport Event Danmark og Enver Hansen, der var direktør for VM 2018-organisationen.

Tre klubber bød ind på begivenheden: Aalborg Pirates, SønderjyskE og Rungsted Seier Capital.

– Det har virkelig været en afgørelse på marginaler, og vi har måttet kigge grundigt på de tre bud, inden vi tog stilling til vinderen. Det er virkelig imponerede, hvad alle tre klubber har stablet på benene. Det har været en stor ambition for os at skabe et event der vil blive en begivenhed der huskes og vi kan konstatere, at de bydende klubber har haft samme tanker. Kæmpe ros til klubberne for deres kreativitet og vilje til at skabe en stor hockeyweekend, siger Kim Pedersen.

Buddene blev bedømt ud fra 12 parametre som gik fra bl.a. ”Sportslig performance i 2018/19 sæsonen”, ”fysiske faciliteter”, ”billetpriser”, ”fan- og sideevents” – også naturligvis økonomi for de deltagende hold.

Semifinalerne spilles lørdag 25. januar klokken 16:30 og 20:00, mens finalen spilles lørdag 26. januar klokken 14:30. Den bliver transmitteret direkte på TV2 Sport.

Det betyder, at Frederikshavn White Hawks og SønderjyskE mødes i den første semifinale kl. 16.30, mens Aalborg Pirates og Rungsted Seier Capital mødes i den anden semifinale kl. 20.00 samme dag.