Danmark tabte i går 0-3 til Norge i matchen i Rødovre. Det var tredje gang, de to hold mødtes i sæsonen, og nu fører Norge altså 2-1 i indbyrdes opgør.

Sejren i aftes var ganske overbevisende, og nordmændene var skarpe til at straffe de danske fejl, påpegede landstræner Janne Karlsson overfor bt.dk/Ritzau efter kampen.

– Vi var bedst i kampens første halvdel, men vi fik ikke udbytte af det. Vi manglede lidt tempo i powerplay og kom derfor frem til for få skudchancer. Norges to første mål kom efter fatale personlige fejl, som man ikke kan lave ustraffet på dette niveau, sagde han.

Danmark stillede uden Nikolaj Ehlers, der forventes at være med på lørdag, når de to hold igen mødes. Kampen spilles 14:30 i SE Arena i Vojens, hvor danskerne dermed får mere offensiv “firepower” at byde ind med.

– Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det er så fedt. Det er altid dejligt at kunne tage trøjen på og være stolt af det. Så det glæder jeg mig til, siger han til sporten.tv2.dk.

Kampen mod Norge i går var Danmarks femte frem mod VM, der hidtil har resulteret i to nederlag mod Letland, to sejre over Frankrig og altså nu et enkelt nederlag mod Norge.