Landstræner Heinz Ehlers tager i dag sit rød-hvide mandskab på isen til den første træning frem mod firenationers-turneringen i Rungsted og Rødovre.

Ehlers kan i første omgang se frem til en kamp mod Frankrig og derefter gælder det Norge eller Østrig i en eventuel finale- eller bronzekamp.

Fredag spiller Danmark i Rungsted, mens de rød-hvide lørdag er på plads i Rødovre til kampen mod enten Østrig eller Norge.

Her kan du købe billetter til kampene i de to sjællandske hockeybyer: 

Og det er i den grad modstandere, som Danmark kender til gennem ishockeyhistorien.

Frankrig og Norge er faktisk de to nationer, Danmark har mødt flest gange i landskampshistorien, mens Østrig er den nation, Danmark har mødt “femteflest” gange. Midt mellem de nationer er der en overraskelse i den tabel. Den kommer vi tilbage til.

Hele 92 gange er Danmark og Norge tørnet sammen i venskabs- eller VM-kampe.

Seneste møde var i april 2022, da Norge vandt 3-1 i Asker. Dagen forinden havde Danmark vundet 2-0 samme sted. Seneste betydende møde var i OL-kvalifikationen i august 2021, hvor Danmark som bekendt vandt med 2-0.

Norge har vundet 39 kampe “rent” og 2 i overtid/straffe.

7 kampe er endt uafgjort efter den “gamle model”.

Danmark har vundet 5 kampe efter overtid straffe og 26 kampe “rent”, så der er altså stadig lidt at indhente for de danske løver.

Frankrig – som er fredagens semifinalemodstander – har Danmark mødt 83 gange i VM- eller venskabskampe med 31 “rene” danske sejre til følge. 

Fire gange har Danmark vundet i overtid eller straffe, mens det fem gange er blevet til uafgjort efter den gamle model.

Frankrig har vundet 40 gange “rent” og 3 gange i overtid/straffe.

En enkelt gang har de nationer i øvrigt spillet 0-0. Det var i 1975 i Tours i Frankrig.

I tabellen over “dem, Danmark har mødt mest, følger herefter Ungarn (63 kampe) og måske lidt overraskende Holland (55 kampe). Det er to nationer, som Danmark i “gamle dage” ofte var på niveau og det var nationer, som Danmarks Ishockey Union ofte inviterede til venskabskampe.

Østrig – som er en mulig modstander i Rødovre lørdag aften – har Danmark mødt 38 gange, senest i Østrigs 3-1-sejr i Deutschland Cup i november 2022.

Danmark har blot 9 sejre over Østrig gennem historien, mens Østrig har vundet 26 indbyrdes opgør “rent” og 2 i overtid. En enkelt gang har de to mandskaber spillet uafgjort.

Her kan du købe billetter til kampene i de to sjællandske hockeybyer: