U18 kvinderne har i weekenden været samlet i Herlev og spillet to træningskampe mod St. Mary fra Winnipeg i Canada.

Pigeskolen satser på udvikling af ishockeyspillere og med i truppen var syv årgang 98-spillere, som allerede nu har skrevet kontrakt med universiteter rundt om i Nordamerika for næste sæson. Det blev en lærerrig weekend for det meget unge danske U18-hold, som havde fire debutanter med i startopstillingen, nu hvor fire U18-spillere er med seniorkvinderne i Aalborg og kampenne faldt sammen med U17-DM.

Generelt var det unge danske hold overmatchet af de hurtigt skøjtende canadiere, som viste flot ishockey og lagde et stort pres på det danske hold overalt på banen. Kampene endte 4-0 og 5-0 i Canadisk favør og det kunne være endt med noget større cifre, hvis ikke det havde været for de to målmænd Martine Terrida og Cassandra Repstock-Romme, som havde mere end 40 redninger hver i de to kampe.

De to landtrænere Ulf Werner og Bjørn Peters er meget tilfredse med indsatsen fra alle spilerne:

– De arbejdede hårdt i begge kampe, og vi havde også vores chancer for at score, hvor især Lilli Friis-Hansen var en trussel foran det canadiske mål. De nye unge spillere ydede en rigtig flot indsats, og det viser at vi har en række gode spillere på vej.

– De skal, som alle de andre pigespillere, bare fortsætte med at træne hårdt på fysikken og spille en masse ishockeykampe på drenge og kvindeholdene, så får de nok chancen igen i fremtiden. Pigerne lærte denne weekend, at man i international ishockey skal have en hurtig puckomgang, og at man aldrig får tid til de lange dribleture op ad banen.

U18 landsholdet holder nu sommerpause indtil august, hvor der afholdes en rookiesamling for hovedsageligt unge spillere for at skabe fremtidens bruttotrup.