Der er dejligt køligt vintervejr i Polen for øjeblikket, og sådan skal det næsten være under et ishockey-VM her “midt om vinteren”. Sådan var det for U20-landsholdet i Canada for nylig og sådan er det også for det næste danske landshold, der skal i VM-aktion, nemlig U18-kvinderne.

I de kommende dage skal de kæmpe i Katowice for igen at rykke op i Division IA, og allerede i aften spiller Bjørn Peters’ og Ulf Werners tropper testkamp mod værtsnationen.

Om to dage mødes Polen og Danmark igen i VM-premieren, så det er på mange måder en uhyre vigtig test, der lægges ud med – også fordi trænerduoen ikke kender frygtelig meget til niveauet hos modstanderne.

Polen og Italien regnes dog som de hårdeste konkurrenter til oprykningspladsen, mens Kina, Kasakhstan og Storbritannien er fuldstændig ubekendte størrelser.

– Omgivelserne er fine hernede. Solidt hotel og ikke mindst god mad, siger Peters og Werner i telefonen fra Polen.

De glæder sig til at komme i gang med sæsonens store højdepunkt, og vurderer, at mulighederne for at tage elevatoren opad bestemt er til stede.

– Vi har seks-syv rutinerede og veluddannede spillere, der også har erfaring fra seniorlandsholdet og som skal være bærende kræfter hernede. Deres rutine får vi bestemt brug for, og vi håber den er værdifuld. Vi vil gerne rykke op igen, lyder det fra trænerduoen.

Der er plads til 1417 tilskuere i Katowice-Jantor Arenaen, der til daglig er hjemsted for klubben Naprzod Janow, der fører den næstbedste polske række hos herrerne, og har en god håndfuld spillere med på U18-landsholdet hos kvinderne, som Danmark altså møder i aften klokken 20.

U18-kvinderne får i løbet af ugen også lejlighed til at se verdens bedste i aktion, for holdet har fået en sponsor til en bus, der kører dem til Zlin i Tjekkiet 10. januar. Her spilles den bedste VM-division parallelt med danskernes VM i Polen, og lige nøjagtig når danskerne har fri mødes USA og Canada.

– Mon ikke spillerne kan lære lidt ved at se den kamp. De er måske en smule bedre end os i den årgang, lyder det med et smil fra Bjørn Peters.