Svenske Fredrik Glader, der førte ishockeykvinderne op blandt verdens 10 bedste nationer, har netop underskrevet en kontrakt for den kommende sæson.  Forberedelserne til VM er allerede i fuld gang.

Det var den svenske mestertræner Fredrik Glader (41), der stod i boksen, da de danske ishockeykvinder for første gang i nyere tid rykkede op blandt verdens bedste nationer ved Division IA-VM i april i Ungarn.

Glader er – samtidig med jobbet som dansk landstræner – coach for den svenske mesterklub Luleå, der hører til blandt Europas absolut bedste klubhold.

Han har for længst bevist sine kvaliteter som dansk landstræner og leverede en formidabel præstation i sidste sæson med to turneringssejre i testfasen og altså en oprykning til VM’s topdivision, hvor verdens 10 bedste nationer spiller med.

VM-turneringen spilles i Halifax og Truro i delstaten Nova Scotia i Canada.

– Flere af vores landsholdsspillere kendte allerede til Fredrik, inden han blev ansat og havde talt rigtig godt om hans trænerevner. Vi har kun fået understreget det billede af ham i løbet af den forgangne sæson. Vi er svært tilfredse med, at han har skrevet under for 2019/20-sæsonen. Han er
den rette mand til den store opgave, der venter på vores landsholdskvinder, siger direktøren for Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen.

– Det er noget stærkt i gang omkring kvindeishockeyen i Danmark, og jeg vil gerne hjælpe og bidrage. Jeg brænder for store udfordringer, og det bliver virkelig en stor af slagsen at blive oppe i den bedste VM-division. Der er et stort potentiale i spillertruppen, og vi får bedre forudsætninger i
løbet af den her sæson. Jeg er sikker på, at mange af vores spillere kommer til at løfte sig, siger Fredrik Glader.

Den svenske cheftræner bliver flankeret af trænerteamet fra sidste sæson, Mikael Forsberg, Oskar Häggström og Ernst Andersen. Den tidligere liga- og landsholdsspiller Martin Oldendow-Larsen kommer til at tage sig af de hjemlige samlinger i løbet af sæsonen.

Det danske kvindelandshold er nummer 12 på verdensranglisten og deltagelsen ved VM i Canada i april 2020 er en stor prøve i bestræbelserne på at kvalificere sig til OL i Beijing 2022, hvor 10 nationer, inklusive de kinesiske værter, kommer med i feltet.

Derfor intensiveres træningsindsatsen for kvindelandsholdet i den kommende sæson i forbindelse med den satsning, der blev sat i gang allerede i sidste sæson med støtte fra Danmarks Idrætsforbund.

Allerede 1-3. august er der samling i Vojens i samarbejde med Team Danmarks eksperter. Der bliver holdt fem hjemlige camps i løbet af efteråret, og i december drager landsholdet til seksnationers-turnering, hvor modstanden bliver nationer fra de to bedste VM-grupper. I februar spiller ishockeykvinderne endnu en turnering, inden det går løs med afrejse til VM-camp i Canada 20. marts, hvor forberedelsen går i gang for alvor.

Det hele garneres med kontinuerlige fysiske tests – sat op af Team Danmark – i løbet af sæsonen.

– Det bliver uden sammenligning den mest udfordrende og professionelle sæson for kvindelandsholdet – og også kvindernes U18-landshold – nogensinde. Vi satser hårdt på at blive i den bedste VM-gruppe og dermed holde en god rangering på verdensranglisten frem mod kvalifikationen til OL i Beijing i 2022, som er vores helt store mål, siger DIU-direktør Ulrik Larsen.