– Vi havde på forhånd talt om, at den her turnering ville blive jævnbyrdig og tæt. Men ikke helt så voldsomt, som det er tilfældet. Trods alt.

Landstræner Hasse Hintze havde på ingen måde regnet med, at han og mandskabet ville være på tabellens førsteplads efter nederlaget i åbningskampen mod Frankrig. Men 6-3 over Slovakiet i kamp to var nok.

Samtlige seks hold ligger nu side om side med hinanden i tabellen og har alle tre point efter to kampe. Danmark topper på grund af en målscore på +2. Historisk jævnbyrdighed efter dansk 2-3 mod Frankrig og 6-3 over Slovakiet.

– Det var selvfølgelig megabittert at tabe i sidste minut mod Frankrig. Der var godt fyldt op på lægterne, og måske blev spillerne lidt påvirket af trykket og havde også tendens til at ville bakke for meget, da vi var foran 2-1. Det var gode lærepenge, lad os håbe det ikke bliver dyre lærepenge også. Til gengæld spillede vi slovakkerne godt. Vi havde læst deres defensiv og måde de forsøgte at tage chancer i angrebet på, og så spillede vi mere bredt end mod Frankrig. Jeg synes ikke, vi var i problemer i den kamp, siger Hasse Hintze.

I dag klokken 12.15 gælder det altså Norge. Herligt lokalopgør, hvor begge mandskaber har alt at spille for, og hvor Hintze fornemmer gode chancer.

– Vi skal skøjte, skøjte og skøjte og så turde tage chancer. Og så skal vi jo vinde på de klassiske ting: Powerplay og målmandsspillet. Samtidig mener jeg, at vi har et bredere hold end nordmændene, og vi har mange spillere, der kan byde ind. Vores kæde med Silke (Glud), Josefine (Jakobsen) og Nico (Nicoline Søndergaard) har virkelig ramt noget godt indtil nu, og det må de selvfølgelig gerne fortsætte med. Men vi har også mange andre dygtige spillere, der kan byde ind. Det er en af vores forcer, siger landstræneren.

Følgende kæder stiller op i dag: