Det varer ikke længe, før det danske kvindelandshold skal i aktion i smukke Vaujany i Frankrig, hvor hjemmeholdet er modstander i den første kamp.

Det er en turnering, der på forhånd ligner en ultratæt affære, vurderer landstræner Hasse Hintze overfor ishockey.dk.

– Det er måske kun lige slovakkerne, der kunne skille sig ud negativt, men resten af holdene spiller nærmest med om oprykning. Ethvert point er vigtigt, og vi glæder os til at komme i gang. Vi er kommet godt ud af dagene op til turneringen og spillede en god kamp mod Norge for et par dage siden, lyder det.

Danmark møder Frankrig i dagens åbningskamp – et hold, som Danmark slog ved sidste VM og også i november i træningsturneringen i Ungarn.

– Vi er lidt usikre på, hvilket hold Frankrig kommer med, men for vores vedkommende gælder det bare om at fokusere på de rigtige og vigtige ting og spille ud fra et solidt, defensivt fundament. Der bliver gennemgående ikke scoret mange mål i de her kampe, så vi skal hæve koncentrationen i forsvaret, siger Hasse Hintze.

Han kommer til kamp med en ung målmandsduo i form af Emma-Sofie Nordström og Cassandra Remme-Repstock.

– Det siger sig selv, at målmandsspillet er uhyre vigtigt, og vi har total tiltro til dem begge. De har stået rigtig godt i vores testkampe, siger Hasse Hintze.

Og hvad med oprykning? Et tema for danskerne, nu hvor den bedste VM-gruppe udvides til 10 hold og Division IA på papiret er en tand svagere i år.

– Vi skal kunne se os selv i spejlet efter hver eneste kamp. Kan vi det, kan vi være tilfredse. Så må vi se, hvor langt det rækker. Vi skal gerne rykke op en af de kommende sæsoner, men det er ikke en katastrofe, hvis ikke vi rykker op i år, siger han.