Det danske kvindelandshold i ishockey er på vej til Landshut i Tyskland, hvor de skal løse sæsonens første store opgave. Det sker i form af Deutschland Cup, hvor Danmark ud over værterne skal møde Finland og Tjekkiet, som begge er etablerede nationer i verdenstoppen.

Det er en opgave, som den svenske landstræner Björn Edlund glæder sig til. Ved det seneste Division IA-VM lykkedes for Danmark at rykke tilbage i VM’s Top Division, og det er tre modstandere fra den VM-gruppe, som Danmark møder i Tyskland.

– Der er lidt nyt blod på det her landshold, og vi får testet bredden i dansk kvindeishockey. Der er flere af de ældre spillere, der er stoppet, og vi har nogle skader. Men de unge nye spillere arbejder hårdt, og jeg er fortrøstningsfuld. Samtidig har nogle af de ældre og rutinerede spillere stadig valgt at satse på landsholdet, og det betyder, at den gode kultur omkring holdet kan fortsætte, siger Björn Edlund.

– Vi ved, at kampene mod Finland og Tjekkiet bliver meget svære, men vi betragter det som en god udfordring. Vi kommer sandsynligvis ikke til at have pucken så meget i de kampe, så der skal vi sørge for at gøre de rette ting i vores defensive arbejde. Det kan vi bruge mod Tyskland, som er en nation, vi skal konkurrere og spille lige op med, siger Björn Edlund.

Tidligere på året lykkedes det for Danmark at rykke tilbage den bedste VM-gruppe ved at blive nummer to ved Division IA-VM i Kina. En turnering, der virkelig modnede holdet, der i april 2024 skal Utica i USA for at spille VM med og mod de bedste nationer.

Programmet – Danmarks kampe sendes på danskishockey.tv
Onsdag: Tyskland-Danmark 19:45
Torsdag: Finland-Danmark 16:15
Fredag: Tjekkiet-Danmark 15:00