Det danske kvindelandshold kom i aftes godt fra start i VM-lejren. Desværre var det kun en testkamp, men ikke desto mindre var det et fint comeback, de danske kvinder leverede i kampen mod Norge, som blev vundet.

Nordmændene førte 2-0, men Danmark formåede at vende kampen og sejre 3-2.

– Jeg er meget, meget glad for holdindsatsen. Vi gav ikke op, der var god stemning i pauserne, og spillerne ofrede alt i hele kampen. Det var en fornøjelse, siger landstræner Filip Faurholm fra Graz i Østrig, hvor kvindernes Division IA-VM begynder på lørdag.

Det er et forynget dansk landshold, der mangler profiler som en slidt Josefine Jakobsen, der har meldt afbud på grund af rygproblemer og en skadet Michelle Weis, der har været gennem en operation og derfor heller ikke er VM-klar. Også spillere som Simone Jacquet, Caroline Søndergaard, Charlotte Densing og seneste VM-turnerings bedste back, Josefine Hansen (studier), er ude.

– Gennemsnitsalderen er 20,1 år, vi har tre debutanter og fem spillere på 16 år. Det er næsten et genereationsskifte, men jeg fornemmer, at spillerne er rykket tættere sammen. De unge kæmper virkelig hårdt og lærer af de ældre og mere rutinerede spillere. Omvendt er de rutinerede spillere inspireret af de unges gåpåmod, siger Filip Faurholm, der har afløst Michael Thomsen som landstræner.

Thomsen er trådt tilbage af personlige årsager og har altså overladt roret til Faurholm, der har en god fornemmelse efter de første dage i Østrig. 3-2-sejren over Norge har naturligvis hjulpet.

Julie Gregersen reducerede til 1-2 i anden periode, og i tredje periode scorede Josefine Persson to gange. En gang på en flot solotur og en anden, hvor hun nærmest lå på ryggen og fik gravet pucken ind.

Lørdag gælder det VM-premieren mod Frankrig.

– Vores målsætning? Vi har ikke talt om noget konkret, men vi kan vel blive alt fra to seks. Nedrykkeren (Japan) må være favorit, ellers kan alt ske. For vores vedkommende må vi se, hvor langt det rækker. Bare vi kan se hinanden i øjnene og har gjort, hvad vi kunne, er jeg tilfreds. Vi skal slå på det danske sammenhold, og jeg har mange nye og unge spillere, der er meget ærgerrige, siger Filip Faurholm.