Det danske kvindelandshold tager hul på en ny æra i denne uge, hvor et nyt trænerteam har taget hul på arbejdet med omsider at få de rød-hvide op i den bedste VM-gruppe, der netop er blevet udvidet til 10 hold. Dermed har Danmark altså fået en slags ekstra chance for at komme med i det bedste selskab.

En af landsholdets assisterende trænere, Michael Thomsen, er netop i går landet på dansk jord efter at have været med holdet tidligere på ugen, hvor den har stået på tests på hjemmebane og første træningspas siden ankomsten til Ungarn.

Thomsen har nu overladt scenen til den nye træner Fredrik Glader, der i dag skal træne holdet og barsle med at få kæder og special teams på, inden kampen mod Kina i morgen.

– Der plejer altid at være god stemning på landsholdet, men den her gang har stemningen været ekstra god, bemærker Michael Thomsen.

– Spillerne har haft ganske gode resultater i fys-testerne og vores nye svenske trænere har været positive overfor opstarten både på og udenfor isen. Der er mange af vores unge spillere, der kommer op, der står skarpt og er skolet godt. Truppen virker homogen, siger Thomsen.

Der er lagt op til et dansk hold, der kommer til at lægge et hårdt pres på modstanderen, og derfor er det vigtigt, at konditionen stemmer hos spillerne. Derfor indfører trænerstaben også et nyt koncept op til VM, hvor Michael Thomsen på dansk jord vil forsøge at samle så mange VM-spillere som overhovedet muligt op til selve turneringen, så de kan være sikret en ordentlig form, når det gælder kampen om oprykning.

I første omgang skal Danmark altså spille testturnering med tre kampe i Ungarn.

– Med de unge spillere, der kommer op, har landsholdet en bedre bredde end i mange år. Der er seks-otte potentielle VM-spillere, der ikke er med den her gang, så der er ingen fribilletter, bemærker Michael Thomsen.

Danmark spiller første kamp i turneringen i morgen klokken 19 mod Kina, der møder Ungarn i den første puljekamp i aften.

Seks hold er delt op i to puljer og i den anden pulje spiller Frankrig, Slovakiet og Norge.

Derefter er der placeringskampe.