Landstræner Peter Elander var stærkt tilfreds efter to stærke indsatser mod Ungarn, der ligesom Danmark er med i øverste VM-gruppe

Det danske kvindelandshold i ishockey har i de forgangne dage fået en perfekt start på sæsonen, der kulminerer, når landsholdet i april 2021 debuterer blandt verdens 10 bedste mandskaber i VM’s Top Division, der spilles i Canada.

I dag vandt Danmark 4-3 over Ungarn i Budapest og fulgte dermed op på 1-0-sejren torsdag aften over et ungarsk hold, der ligesom Danmark også er oprykkernation i Top Division i april næste år.

Torsdag aften sad danskerne på det meste af kampen, men måtte helt hen til slutfasen, før Herlev-spilleren Silke Glud scorede det afgørende mål. Lørdag eftermiddag førte danskerne 3-0 efter en forrygende start, men en række individuelle danske fejl betød, at Ungarn kom tilbage i kampen og fik udlignet til 3-3 i slutningen af anden periode.

Josefine Persson, der til daglig spiller i Luleå i Sverige, scorede det afgørende danske mål til 4-3 – endda i undertal. De øvrige danske målscorere lørdag var Mia Bau Hansen (Malmö), Michele Brix Nielsen (Odense) og Michelle Weis (University of Maine).

– Jeg er meget tilfreds med de to kampe i Ungarn. Cifrene blev lidt for smalle i begge kampe i forhold til fordelingen af spil og chancer, for vi var noget bedre end dem. Vi har arbejdet hårdt med at få vores backer bedre i spil og få alle fem spillere med i vores angreb. Vi vil gerne tage mere initiativ, og det lykkedes i begge kampe hernede, siger landstræner Peter Elander fra Budapest.

– Vi var oppe mod et ungarsk hold i stærkeste opstilling, mens vi selv manglede et par nøglespillere. Jeg noterer mig, at vi har større bredde end tidligere, at mine spillere er i god fysisk form, og at der er sund konkurrence om pladserne. Samtidig er professionalismen løftet op til absolut øverste niveau, og jeg nyder godt af en fremragende stab, lyder det fra den rutinerede svensker, der trådte ind som landstræner i sidste sæson.

Danmark skulle have debuteret blandt verdens bedste i april 2020, men VM blev altså aflyst på grund af Covid19-situationen. Hvis alt går efter planen, rejser de danske kvinder til Halifax og Truro for at spille VM i april i 2021, mens august 2021 byder på en afgørende OL-kvalifikationsrunde, der spilles i Füssen i Tyskland.