Kim Staal blev 8. november 2019 fejret i en stor testimonial, hvor hans fremragende karriere blev afsluttet på værdig vis. Hjemme i Herlev Skøjtehal – PM Montage Arena – havde Staal besøg af et hav af spillere, som han havde mødt og spillet sammen med i sine klubber og på landsholdet.

Der er ingen tvivl om Kim Staals store betydning for dansk ishockey, og hans store, værdifulde erfaring fra mere end to årtiers topishockey bliver nu bragt videre til de kommende generationer.

Allerede i den netop afsluttede sæson havde Kim Staal tilknytning til de danske ungdomslandshold, men fra den kommende sæson bliver “Staalmannen” fast mand på de danske ungdomslandshold.

Ikke mindst på U20-landsholdet, hvor han tilknyttes som fast angrebstræner.

– Kim har altid været en utrolig dedikeret og passioneret person og ishockeyspiller, og han nyder stor respekt i ishockey-Danmark og hos de unge spillere, som alle kender ham. Han har spidskompetencer i angrebsspillet: Placering på isen, powerplayspil og afslutninger på rette sted og tidspunkt. Han er dygtig til at lære fra sig og vi så sidste sæson, at der ligger en træner gemt i ham, siger DIU’s talentchef Olaf Eller.

Kim Staal skal også være med omkring de yngre talenter: Han dukker op som vejleder og træner allerede på Metal Development Camp, som åbner sæsonen på traditionel, ligesom han også vil være med hos U16’erne og U17’erne, når der er Metal High Performance Camps i løbet af sæsonen.

– Jeg er ikke i tvivl om, at Kim bliver en stor gevinst for dansk ishockeys kommende generationer, siger Olaf Eller.