Kvindelandsholdet er i disse timer på vej til Ungarn, hvor det gælder den kommende firenationers-turnering mod værtsnationen, der ligger et niveau under Danmark i VM-regi, mens de to andre modstandere, Østrig og Slovakiet, er placeret i samme VM-gruppe som danskerne, Division IA.

En VM-gruppe, der i øvrigt afvikles i Aalborg i slutningen af marts.

– Nu har vi spillet træningskampe mod U18-landsholdet, det svenske hold fra Göteborgs HC (Division I) og nogle af spillerne mødte Copenhagen Lions i en testkamp. Den her gang skal vi virkelig ud i noget, der ligner, det vi kommer til at opleve ved VM, siger Michael Thomsen, der i denne sæson står i spidsen for kvindelandsholdet.

Han afløser Denis Larsen, der formåede at føre landsholdet helt op i toppen af Division IA – og næsten til det seneste OL i Sochi. Men alt det er historie nu, og et målene med turen til Ungarn er også at få vænnet spillerne til nye systemer og testet de ting, der er arbejdet med på sæsonens hidtidige samlinger.

Truppen er gennem sæsonen blevet bredere, og flere spillere er blevet testet, og det er noget, Michael Thomsen glæder sig over.

– Der er god og stor kamp om pladserne, og det har faktisk skabt lidt utryghed, for tidligere er der måske nogle pladser, der har været givet. Spillerne skal performe hver gang for at holde deres plads på holdet og frem mod VM, og i mine øjne er det kun sundt med konkurrence, siger den danske landstræner.

Danmarks trup til turneringen i Ungarn er stærk og mangler endda de tre “nordamerikanere” Josefine Hansen, Josefine Jakobsen og Nicoline Hansen, der alle formentlig vil finde plads i VM-truppen til Aalborg. Det er kun med til at skærpe de andre spillere yderligere.

Programmet for turneringen er som følger:
12. februar:
15:00 – Danmark-Østrig
18:00 – Slovakiet-Ungarn

13. februar:
15:00 – Danmark-Slovakiet
18:00 – Østrig-Ungarn

14. februar:
10:00 Danmark-Ungarn
13:00 Østrig-Slovakiet

Den danske trup ser således ud:

1 GK Kamilla Lund Nielsen Herlev
20 GK Lisa Jensen Herlev

6 D Jeanette Langsager Brynäs IF
7 D Malene Frandsen Hvidovre
11 D Caroline Søndergaard Hvidovre
15 D Sanne Just Jensen Hvidovre
16 D Amalie Andersen Herning
22 D Charlotte Densing Herlev
23 D Simone Melbye Jacquet Aalborg
24 D Linn Marie Ploug Thomsen Hvidovre

2 F Julie Gregersen Hvidovre
3 F Silke Glud Herlev
4 F Emma Russell Gentofte
8 F Josefine Persson AIK Stockholm
9 F Maria Peters Odense
12 F Line Ernst Hvidovre
13 F Michele Brix Nielsen Odense
14 F Kirstine Eberhardt Odense
17 F Henriette Østergaard Herning
18 F Maria Olausson Herlev
19 F Josephine Asperup Hvidovre
21 F Michelle Weis Hvidovre