De danske isløvinder vandt i eftermiddag 3-1 over Norge og sikrede sig dermed for det første mod nedrykning og for det andet kan danskerne nu kigge frem til en kamp mod Østrig, der kan betyde, at Danmark ryger helt op med mulighed bronze, måske endda sølv, hvis tingene flasker sig og Danmark vinder over værterne i morgen.

Alt det er fremtidsmusik, i dag spillede Danmark den suverænt bedste landskamp nogensinde med Filip Faurholm i boksen.

– Det var 60 minutters superdisciplineret landskamp, hvor vi holdt vores gameplan til punkt og prikke. Jeg har den dybeste respekt og en fuldt fortjent og kæmpestor til de her 20 spillere. De beviser lige nu, at dansk kvindeishockey har en fremtid. Personligt håber jeg, at den ældre generation bliver nogle sæsoner endnu og nyder den energi, som den her trup lige nu genererer, siger Faurholm.

– Alle støtter hundrede procent op – ligemeget om man spiller 30 minutter, eller ikke har været på isen.

Amalie Andersen og Michele Brix stod for de danske mål i første periode, som blev vundet 2-1 – og Lisa Jensen var fra kampens start stensikker i buret.

Hun leverede 28 redninger på 29 skud og udover Victoria Lovdals norske scoring efter 14 minutter, blev Jensen altså ikke passeret.

Målløs anden periode og afgørelse i begyndelsen af tredje periode, da Lilli Pearl Friis-Hansen scorede det tredje danske mål. Tiden var 42:32 og der blev lukket ned derefter.

Silke Glud blev kåret til bedste danske aktør i kampen og at nordmændene vandt skuddene 29-21 var fuldstændig ligegyldigt.

– Vores målmand Lisa Jensens redningsprocent for turneringen er tæt på 96 procent og helt outstanding. Klart turneringens bedste so far. Har stået samtlige minutter og ikke vist nogle tegn på usikkerhed, roser Filip Faurholm.

Løvinderne holder velfortjent fri i aften og lader batterierne og spiller i morgen den sene kamp mod de østrigske værter.