Ishockeydanmark har mistet en af landets absolut største ildsjæle. Jørgen Jacobsen, 77, modtager af Helle-prisen, er gået bort efter længere tids sygdom.

Jørgen har igennem en menneskealder haft en finger med i maskinrummet i dansk ishockey. Først som aktiv, som dommer, som medlem af det tidligere SIU (Sjællands Ishockey Union), og senest som medlem af Bredde- og ungdomsudvalget og turneringsleder for ungdomsishockeyen.

 Jørgen har været et kæmpe aktiv i dansk ishockey, og han vil i den grad blive savnet i driften af dansk ishockey. Altid hjælpsom, altid pragmatisk og altid med et ønske om at skabe de bedste betingelser for alle mennesker i og omkring sporten.

 Jørgen var om nogen altid til rådighed for at sikre kampe kunne afvikles. Mange klubber har i sidste øjeblik manglet et navn på kamprapporten, en spillerlicens eller en kampgodkendelse, og alle vidste, at den største hjælp oftest fandtes ved at ringe til Jørgen. Han tog altid telefonen og i vanlig ro sagde: ”Jeg går lige over til computeren og løser det. Den er allerede tændt”. Og sådan var Jørgen altid klar til at hjælpe DIU, klubber og frivillige uanset tidspunktet og al sammen med det formål at sikre, at praktik aldrig gik udover spillernes mulighed for at deltage og turneringsafviklingen.

Selv da Jørgen blev syg og sidste sommer og var indlagt i lange perioder, så tilbød han sin hjælp, for som han sagde: ”Jeg har jo computeren med”.  At Jørgen ikke længere skal være en del af dansk ishockey efterlader et kæmpe tomrum og en uvurderlig indsats for ungdomsishockeyen i Danmark, som har sikret, at DIU hvert eneste sæson har kunne afvikle hundredvis af kampe.

 Jørgen efterlader et stort aftryk på dansk ishockey og hans varme og hjælpsomme person vil blive savnet i klubberne, uanset om det var som hjælp fra distancen eller som turneringsleder til et mesterskab. Jørgen har i den grad været ansigtet på synonym med DIU i alt fra turneringer til præmieoverrækkelser.

 Æret været Jørgens minde