Danmarks Ishockey Union har ansat 51-årige Jens Nielsen som sportskonsulent, og dermed fortsætter dansk ishockey oprustningen i spilleruddannelsen. 

I forvejen er Jens Nielsen assisterende træner på herrelandsholdet, og fuldtidsansættelsen i Danmarks Ishockey Union er en naturlig forlængelse af det store stykke arbejde, Jens Nielsen har gjort under Heinz Ehlers på herrernes bedste landshold, der i august kvalificerede sig til OL.

Det danske ishockeylandskab kan med Jens’ ansættelse se frem til en øget tilstedeværelse i klubberne. Jens skal være med til at udvikle træningsmiljøerne i klubberne i tråd med ishockeyens ATK og et godt blik for spillernes tekniske udvikling. Klubberne vil få en kapacitet, som i sin aktive karriere var en af de ypperste tekniske aktører i europæisk ishockey.

Siden er han gået trænervejen og udover stillingen som assisterende træner for Danmark, har Jens Nielsen været i Aalborg, Leksand, Börlänge og SC Langnau Tigers i Schweiz på jobs som både hovedtræner og assisterende træner.

– Jens Nielsen er en enorm ressource, som vi i Danmarks Ishockey Union kun har positive oplevelser med, siden han blev ansat som assisterende træner for seniorlandsholdet. Jens er meget dygtig på det tekniske område, men er samtidig en fremragende analytiker og nyder stor respekt hos spillerne.

– Fremfor alt, så er en person, hvor vi kan forene høj faglighed med stærke menneskelige kvaliteter.  Vi glæder os til, at han skal arbejde på fuldtid med vores unge mennesker og dermed forbinde ungdoms- og seniorarbejdet, siger direktør Ulrik Larsen i Danmarks Ishockey Union.

Jens Nielsen har allerede skrevet under på kontrakten og har været med til Metal High Performance Camp i Herning, hvor de danske U16- og U17-talenter har været samlet i efterårsferien.

Fra sæsonen 2022/23 afløser Jens Nielsen ligeledes Olaf Eller på posten som U20-landstræner. Olaf Eller har siden 2013 været træner for det ældste ungdomslandshold, og førte i 2016/17-sæsonen U20’erne frem til en historisk femteplads ved VM, og har dermed gjort en uvurderlig indsats for talenterne i dansk ishockey. Han er i spidsen for U20-landsholdet i december på hjemmebane i Hørsholm, hvor Division IA-VM spilles.