Påskesøndag fik Danmarks Ishockey Union både et ”ja tak” og et ”nej tak” fra Nordamerika.

På positivsiden meldte AHL spilleren, Patrick Russell fra Bakersfield Condors, sig klar til at komme hjem og kæmpe om en VM plads. I sin første sæson i NHL klubben Edmonton Oilers organisation har Russell spillet 68 kampe for farmerklubben Bakersfield Condors med 8 mål og 9 assister som resultat.

– For mig er der ikke så meget, at overveje; jeg er ung og frisk og hvis landstræneren kalder og min klub accepterer det, så stiller jeg 100 % op. Det var super interessant, at være med i optakten sidste år indtil jeg måtte forlade holdet med en skade. Jeg håber og tror jeg kan gå hele vejen denne gang; jeg er sulten efter at prøve mit første senior vm.

Landstræner Jan Karlsson glæder sig til at se Patrick Russell i landskampslejren igen. – Patrick fik en uheldig exit med skaden sidste år og det bliver særdeles spændende at se hvilke skridt han har taget efter sit første år i amerikansk senior hockey.

På negativ siden fik Danmarks Ishockey Union afklaring på Vancouver Canucks spilleren Philip Larsens tilgængelighed, da backen meddelte, at han ikke stod til rådighed for VM holdet i denne omgang.

Landstræner Jan Karlsson tager beslutningen til efterretning og fortsætter arbejdet frem mod VM uden Philip Larsen i truppen.