Det danske kvindelandshold kom i går rigtig godt fra start ved Division IA-VM i østrigske Graz.

En sejr på 1-0 over Frankrig på et mål af Michele Brix Nielsen var resultatet af en forrygende holdindsats, hvor den store team spirit fra testkampen mod Norge igen viste sig hos de unge danske tropper.

– En jættefight. Gameplanen blev holdt og pigerne gav aldrig op. Franskmændene havde mange skud på mål, men blev holdt ude på siderne og vi fik dem også låst godt fast i deres powerplays. Samtidig havde vi faktisk to skud på stangen, siger landstræner Filip Faurholm fra Østrig.

Michele Brix Nielsens mål blev scoret blot to sekunder før tid i første periode, og i målet tog Lisa Jensen samtlige 32 franske forsøg.

En perfekt opvarmning til dagens kamp mod nedrykkerne og favoritterne fra Japan, der tidligere på sæsonen kvalificerede sig til OL, og i går slog oprykkerne fra Ungarn. Dog kun med 1-0, så Japan-kvinderne synes at være til at tale med.

– De japanske spillere er hurtige, små og stærke i skøjteløb og udholdenhed. Til gengæld er vi måske stærkere taktisk. Vi skal spille ekstremt klog hockey med masser af tålmodighed og tage de chancer, vores dygtige forwards altid skaber, siger Filip Faurholm fra Østrig.