Fredag 8. marts blev en ishockeyaften, som vi sent vil glemme. Der var åbning på Metal Ligaens slutspil i sæsonen 2018/19, og det blev en aften, hvor tilskuerne strømmede ind i de fire arenaer, der lagde is til de første fire kvartfinaler.

Der var 2061 tilskuere i Rungsted, hvor Herlev var på besøg, mens 4239 tilskuere var på plads i Vojens til kampen mellem SønderjyskE og Rødovre. 2004 fans var mødt op til kampen mellem Frederikshavn og Esbjerg, mens 3227 tilskuere så kampen mellem Aalborg og Herning.

I alt gik hele 11531 tilskuere gennem tælleapparaterne i Rungsted, Vojens, Frederikshavn og Aalborg og de skabte fire store ishockeyfester. På isen leverede spillerne ishockey af høj kaliber og ganske overraskende vandt tre ud af fire udehold i en række dramatiske kampe.

Kun grundserievinderne fra Rungsted holdt fast i hjemmebanefordelen med 5-2 over Herlev. SønderjyskE tabte 0-1 til Rødovre, Frederikshavn kom ud i overtid og tabte 2-3 til Esbjerg, mens Herning drog fra Aalborg med en 6-3-sejr i bagagen.

– De fire klubber, der havde hjemmebane, havde sat alle sejl til for at levere fantastiske rammer til den første kvartfinaler. Fanfester, konkurrencer og andre gode tiltag dannede en perfekt ramme om den første slutspilsaften i den her sæsons Metal Liga, og pausen efter plan in-kampene mellem Herlev og Odense havde blot gjort fansene endnu mere ishockeysultne, siger Kim Pedersen, ligachef for Metal Ligaen.

– Stor ros til de fire arrangerende klubber. Vi glæder os allerede til i morgen, hvor de fire øvrige klubber har hjemmebane og også har sat masser af ting i gang for at fejre, at de har første hjemmebanekamp i kvartfinalen. De dramatiske resultater i aftes har ikke gjort spændingen mindre, siger Kim Pedersen.

Den helt store historie i morgen er åbningen af den nye Granly Hockey Arena i Esbjerg. Den har rejst sig gennem grundspillet, mens vestjyderne har spillet i klubbens træningshal. Nu står en splinterny arena klar til fest, farver og ishockey, og det bliver en stor dag for sporten i Esbjerg.

– Både i Esbjerg, Herning, Herlev og Rødovre forventer vi masser af mennesker i morgen. Starten på kvartfinalerne i aftes beviser, at vi har et sportsligt og underholdningsmæssigt produkt af højeste kaliber, siger Kim Pedersen.