Det var hele ishockey-Danmark, der løftede VM i 2018, og nu kommer belønningen tilbage til dansk ishockey i form af et flot økonomisk overskud.

Ishockey-VM 2018 gav nemlig et overskud på mere end 23 mio. kr. Når regnskabet gøres endeligt op i løbet af fjerde kvartal, forventes Danmarks Ishockey Union at få mellem 13 og 14 mio. kr. ud af VM-arrangementet.

Resten tilfalder samarbejdspartneren Infront, der var rådgiver for VM 2018-selskabet undervejs, og som stillede en underskudsgaranti på over 11 mio. kr., da kontrakten mellem det danske VM 2018-selskab og Infront blev skrevet under i 2015.

– Resultatet er fremragende og langt over vores forventninger. VM blev en international folkefest både i Herning og København, og vi er stadig utrolig stolte, når vi ser tilbage på begivenhederne i maj måned.

– Udover at rette en tak til de mange frivillige – de kan ikke takkes nok – er det på sin plads igen at rose VM 2018-organisationen for en fremragende indsats. Både i form af markedsføring og en stram styring af omkostningerne, siger formand for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach
Nielsen.

VM 2018 blev et af de mest sete i historien. Kampene blev overværet af 525.000 tilskuere i alt i arenaerne i Herning og København, hvilket gjorde VM 2018 til det sjettebedst besøgte i historien.

Kampene blev transmitteret i over 160 lande, og det akkumulerede seertal blev mål til knap 1,3 milliarder verden over. Finalen mellem Sverige og Schweiz trak rekordmange seere i begge nationer, og i Danmark blev flere af landsholdets kampe flyttet fra TV2 Sport til TV2 på grund af
den enorme interesse.

Danmarks Ishockey Union er i fuld gang med at vurdere, hvordan det flotte overskud kan generere tilbagebetaling til sportens udvikling herhjemme.

– Vi vil i bestyrelsen allerede i denne uge påbegynde arbejdet og senere også inddrage alle nødvendige personer med den rette viden til at få de rette input. Både folk, der har berøring med sporten til daglig og eksterne personer, der kan komme med input udefra.

– Ud fra det arbejde vil vi pege på en række ”fyrtårne”, der skal bygges op i dansk ishockey i de kommende år. Det er vigtigt, at vi får det rette resultat ud af VM-overskuddet, og det vil vi forfølge med hårdt arbejde og stor åbenhed, siger Henrik Bach Nielsen.

Også hos Danmarks Idrætsforbunds formand Niels Nygaard vækker resultatet stor glæde:

– Ishockey-VM gav dansk idræt og Danmark en fantastisk eksponering. Det var flot, at der med en professionel indsats og kæmpestort bidrag fra de mange frivillige blev skabt overskud som nu reinvesteres i udviklingen af dansk ishockey, siger han.