De olympiske vinterlege i Beijing venter lige om hjørnet, og der er fuldt tryk på forberedelserne. Hos Danmarks Ishockey Union giver man den hele ”OL-armen” og sender en karavane rundt i ishockey-Danmark, der skal underholde og rekruttere nye medlemmer.
Karavanen ruller først ind på Frederiksberg Runddel, siden Broens Gadekøkken, inden den rammer CopenHill på Amager, når herrernes turnering begynder. Derefter triller vognen mod Frederikshavn, Aalborg, Aarhus, Silkeborg og Esbjerg, inden turen afsluttes i Aabenraa til de sidste indledende kampe.
Selve karavanen kommer ikke forbi Odense, men Odense Ishockey Klub laver selv masser af OL-aktiviteter, hvor man er velkommen til at dukke op.
Alle steder er der mulighed for at prøve ishockey under åben himmel, for kommunerne har været så venlig at udlåne de udendørs anlæg til karavanen. De steder hvor der ikke er udendørs skøjtebaner, har kommunerne givet tilladelse til at lave ishockeylignende aktiviteter på byens torv eller lignende.
Danmarks kvinder spiller den første kamp 4. februar mod værterne fra Kina, mens herrelandsholdet skøjter i gang fem dage senere mod Tjekkiet.
– Det er helt vildt, at vi har to landshold med til OL i Kina, og det er en kæmpe mulighed for at promovere vores sport og gøre den mere kendt. Både i de traditionelle ishockeybyer, men også i de kommuner, hvor en ny skøjtehal kunne komme på tale, siger Christina Benn, der er udviklingskonsulent hos Danmarks Ishockey Union.
Klubberne kommer til at omkranse de danske kampe med specielle olympiske arrangementer, når kamptidspunkterne passer dertil.
Ude i byerne vil man kunne se kommunernes udendørs skøjtebaner blive omdannet til OL-arenaer, når lokale og dygtige instruktører kommer forbi og underviser og introducerer ishockeysporten for nye, potentielle spillere.
– Vi glæder os SÅ meget til at se både eksisterende og potentielle nye ishockeyspillere. Man skal blot møde op til de forskellige arrangementer, så sørger vi for skøjterne og underholdningen. Der vil blandt andet være mulighed for at prøve virtual reality-briller (VR), så man kan prøve hvordan det er at være målmand.
– Der vil også være mulighed for at måle sin skudfart ved en rampe til formålet. På isen er der mulighed for at udfordre sit ’niveau’, da der både vil være et område til at skøjte med stativ og et andet område til at skøjte med eller uden puck og stav igennem en forhindringsbane. Der vil også være konkurrencer om billetter til landskampe og besøg af maskotten Duckly. Det bliver kæmpestort og vi glæder os, siger Christina Benn.
Hun tilføjer desuden, at arrangementerne er for alle – piger og drenge, store og små.
– Vi tror på, at vi kan rekruttere flere spillere under OL. Ikke blot i de eksisterende ishockeybyer, men er vi heldige, er der også nye kommuner, der får øjnene op for en mere permanent løsning på skøjtebaner end dem, der traditionelt er oppe i byerne. For os er håbet naturligvis, at en stærk og opmærksom dansk OL-deltagelse kan bane vejen for flere skøjtehaller herhjemme. Det vil i den grad gavne sporten, tilføjer hun.
Her ruller karavanen ud:
Dato Tid Lokation By
Fredag d. 4. februar 15.30-17.00 Frederiksberg Runddel Frederiksberg
Lørdag d. 5. februar 10.30-12.00 Broens Skøjtebane København K
Søndag d. 6. februar 10.30-12.00 Broens Skøjtebane København K
Søndag d. 6. februar 15.30-17.00 Frederiksberg Runddel Frederiksberg
Mandag d. 7. februar 16.30-18.00 CopenHill København S
Tirsdag d. 8. februar 16.30-18.00 CopenHill København S
Onsdag d. 9. februar 16.30-18.00 CopenHill København S
Torsdag d. 10. februar 15.30-17.00 Multibanen Frederikshavn
Fredag d. 11. februar 16.00-17.30 C.W. Obels Plads Aalborg
Lørdag d. 12. februar Odense Isstadion Odense
Lørdag d. 12. februar 10.00-11.30 Aarhus ved Musikhuset Aarhus
Lørdag d. 12. februar 14.00-15.30 Silkeborg Centrum Silkeborg
Søndag d. 13. februar 14.00-15.30 Aabenraa Skøjtebane Aabenraa