Danmarks Ishockey Union kan i dag med beklagelse konstatere, at Hvidovre Fighters er erklæret konkurs og dermed ikke er i stand til at fortsætte i Metal Ligaen i denne sæson.

Reglementet tilsiger dermed, at samtlige Hvidovres kampe trækkes ud af tabellen, som dermed bliver revideret og kan findes på www.metalligaen.dk.

– Det er en trist dag for dansk ishockey, og vi er kede af, at Hvidovre har måttet sige stop. Vi tager konkursen til efterretning og fortsætter sæsonen med ni hold, siger Kim Pedersen, turneringsleder for Metal Ligaen.

De ni resterende klubber i Ligaforeningen træder snarest muligt sammen for at diskutere, hvorvidt strukturen for turneringen skal forblive den samme.

Lige nu spilles der med playin mellem nummer otte og ni, men med ni hold tilbage, kan det blive aktuelt at skippe playin og gå direkte til kvartfinalerne.

Det betyder ligeledes, at Hvidovre tildeles et års karantæne fra Metal Ligaen og tidligst kan vende tilbage til landets bedste række i sæsonen 2020/21, hvis det økonomiske grundlag er i orden.

Hvidovres tilbagetrækning får ingen konsekvenser for stillingen i kampen om pladserne i Metal Final4, ishockeyens pokalturnering.