Hjernerystelse – hvad gør jeg?

Fra sæsonen 2017/2018 har Danmarks Ishockey Union besluttet at sætte området vedr. hjernerystelser i vores sport på dagsordenen. Sammen med Danmarks Håndbold Forbund er der fra denne sæson etableret et samarbejde med Hjernerystelsesforeningen med henblik på at belyse og sætte fokus på dette område samt kunne hjælpe enhver spiller, som dyrker vores sport, hvis uheldet skulle være ude ved hjælp af nedenstående links og info.

I første omgang har DIU i fællesskab med Hjernerystelsesforeningen søsat et pilotprojekt i forhold til at kortlægge, hvor stort omfanget er af hovedskader i vores sport. Derfor er kraftcentrene i Herning og Rødovre koblet på dette og vil løbende indrapportere observationer, som skal give et overblik om dette område.

DIU vil selv i fremtiden prioritere dette område i både sin træneruddannelse samt spilleruddannelse. Endvidere vil det tildeles sit eget kapitel omkring nærkampspil i ishockey i arbejdet med at opdatere ATK mappen ”Den danske stil” til ”Den danske stil 2.0”, som skal i gang i 2018.

Hjernerystelsesforeningen kan allerede nu tilbyde nedenstående hjælp, hvis man som atlet og ishockeyspiller kommer ud for et uheld vedr. en evt. hjernerystelse:

  • Gratis telefonrådgivning med socialrådgiver, juridisk telefonrådgivning fra advokater med forstand på erstatningsområdet, samt deltagelse i vores landsdækkende mødegrupper.
  • Løbende eksklusive rabatter og tilbud via vores samarbejdspartnere (bl.a. rabat på cykelhjelme, professionelle ørepropper og neuropsykologisk telefonrådgivning).
  • Eksklusiv adgang til lyd- og videooptagelser af foredrag med specialister på området.
  • Rabat på arrangementer og bevægelseshold ved aftenskolen Pas På Hovedet i København.
  • Kvartalsvis medlemsmail med nyheder, optagelser fra foredrag, nye medlemsrabatter og information om kommende foredrag og arrangementer.

Du kan besøge Hjernerystelsesforeningens hjemmeside på https://hjernerystelsesforeningen.dk.

Yderligere oplysningsmateriale vedr. behandling og konstatering af en evt. hjernerystelse:


DIF materiale vedr. hjernerystelser.
Klik på billederne herunder for at hente pdf filerne.

KØB HER.