PRESSEMEDDELELSE: Den bedste danske ishockeyliga står foran en ny, spændende og heftig sæson og kampen om mesterskabet ser mere åbent ud end i mange år

Isen gløder igen fra på fredag, hvor der for første gang i sæsonen er fuldt program i Danmarks bedste ishockeyliga, Metal Ligaen. 10 hold dyster igen i denne sæson om Prins Henrik Cuppen og retten til at bære de traditionsrige guldhjelme.

Esbjerg Energy brød SønderjyskE’s og Hernings mangeårige dominans i fjor ved at besejre sønderjyderne i semifinalen og Herning i finalen. Meget tyder på, at der i den kommende sæson vil blive hårdere kamp om mesterskabet end nogensinde tidligere i dansk ishockey.

Der er kommet kvalitetsspillere ind på alle hold og både danske og udenlandske profiler vil i den kommende sæson berige oplevelsen for tilskuerne i de danske skøjtehaller.

Både på træner- og spillersiden. Vi præsenterer her i stikord en profil fra hver af de 10 klubber i Metal Ligaen til inspiration:

Esbjerg Energy: Søren Nielsen. Stor profil på det danske U20-landshold i fjor, hvor han også fik debut på ”det rigtige landshold”. Nielsen spiller modent og afklaret trods sin unge alder og går en stor fremtid i møde.

Herning Blue Fox: Todd Bjorkstrand. Efter to sæsoner i Østrig er klublegenden Todd Bjorkstrand tilbage i Herning som cheftræner. Først var han den evige topscorer i dansk ishockey, derefter snuppede seks mesterskaber som træner.

Frederikshavn White Hawks: Svenske Marcus Olsson var i fjor en af nordjydernes absolut fremtrædende spillere. Desværre blev han skadet og var ude det meste af slutspillet. Nu er han tilbage for at tage revanche.

SønderjyskE: Klubbens kaptajn Kim Lykkeskov passerede i fjor kollegaen Jan Jensens klubrekord for antal spillede kampe (756). Lykkeskov står nu noteret for hele 760 kampe for Vojens/SønderjyskE og er dermed et ægte klubikon.

Odense Bulldogs: Dale Mitchell var sidste sæsons topscorer i grundspillet – både på point og i udvisningsminutter. Canadieren er temperamentsfuld, hurtig og målfarlig på samme tid og en virkelig personlighed i ligaen på godt og ondt.

Rungsted Seier Capital: For første gang i mange år har en dansk klub hentet en træner, der kommer direkte fra den bedste svenske liga. Der er store forventninger til Björn Hellkvists arbejde i Rungsted, der nu vil tages seriøst som medaljekandidat.

Rødovre Mighty Bulls: Jannik Karvinen er igen kaptajn for et Rødovre-hold, der er præget af dansk talent i alle aldre. Karvinen er altid underholdende med sit dejlige skøjteløb og eminente blik for spillet.

Aalborg Pirates: Den mangeårige landsholdsspiller Julian Jakobsen er vendt hjem til en hovedrolle i barndomsbyen, hvor han har skabt store forventninger efter en flot forsæson. Kommer direkte fra den tyske storklub Hamburg Freezers, der måtte lukke i foråret.

Gentofte Stars: Et stærkt finsk brødrepar ved navn Marko og Teemu Virtala er udset til at være nøglespillere på et nyt Gentofte-hold. Begge finner har stor erfaring fra hjemlandet og Europa og spillede i fjor sammen så langt væk som i Kasakhstan. Nu gælder det Danmark.

Herlev Eagles: Gode, gamle Kim Staal er vendt tilbage for at være med til at bygge et nyt hold op i barndomsklubben. Staal kommer tilbage til Herlev efter tre sæsoner ude og glæder sig til at være et rutineret aktiv på et ungt hold.

SÅDAN SPILLES DER:

GRUNDSPILLET: 10 hold mødes over 45 kampe i grundspillet (fem gange alle mod alle). Tre point for en sejr i ordinær tid. Spilles der uafgjort efter 60 minutter, spilles der fem minutters overtid, hvor holdene har tre spillere på banen ad gangen. Er stillingen stadig uafgjort, er der straffeslagskonkurrence. Vinderen i forlænget spilletid/straffe får to point, taberen et point.

SLUTSPILLET: De otte bedste hold i grundspillet er med i slutspillet. Grundspilsvinderen har ret til at vælge modstander blandt holdene placeret fra 5-8. Derefter vælger nummer to mellem de resterende hold (fra 5 til 8) osv.  Der spilles bedst af syv, og de bedst placerede hold har hjemmebane i kamp 1, 3 og eventuelt kamp 5 og 7. Er stillingen uafgjort, spilles der overtidsperioder á 20 minutter til afgørende mål med fire spillere på isen pr. hold.

METALLIGAEN.DK byder på statistikker, tal og liveupdates fra de enkelte kampe og en samlet statistisk oversigt for hele turneringen.

DANSK METAL er igen navnesponsor for Danmarks bedste ishockeyliga.

TV2 SPORT er Danmarks hockeykanal med faste sendinger af kampene hver uge og dækning af landsholdet og international ishockey.

BLÅKLÄDER er sponsor for de danske dommere, der kommer på isen i en ny dragt med spændende design.

TISSOT uddeler hver måned et ur til den mest fremtrædende spiller i Metal Ligaen. Desuden giver TISSOT et ur til samtlige spillere på sæsonens All Star-hold, der kåres efter den sidste finalekamp.

NORDICBET er Danmarks Ishockey Unions bettingpartner. Altid med masser af gode odds på dansk ishockey.

MESTERSKABER PR. KLUB:
16: Herning
10: KSF
9: SønderjyskE (tidligere Vojens)
6: Esbjerg, Rødovre
4: Gladsaxe SF
3: Rungsted
2: Frederikshavn
1: AaB Ishockey (nu Aalborg Pirates)
1: Herlev

20 ÅRS MEDALJEVINDERE:

Sæson         Guld                                  Sølv                                   Bronze       

1996-97        Herning IK                         Esbjerg IK                          Rungsted IK

1997-98        Herning IK                         Rungsted IK                       Frederikshavn IK

1998-99        Rødovre SIK                       Frederikshavn IK               Esbjerg IK

1999-2000   Frederikshavn IK               Herning Blue Fox              Esbjerg IK

2000-01        Herning Blue Fox              Rødovre SIK                       Esbjerg IK

2001-02        Rungsted Cobras               Odense Bulldogs                Herning Blue Fox

2002-03        Herning Blue Fox              Odense Bulldogs                Rungsted Cobras

2003-04       Esbjerg IK                           AaB Ishockey                     Odense Bulldogs

2004-05       Herning Blue Fox              AaB Ishockey                     Frederikshavn White Hawks

2005-06       SønderjyskE                       AaB Ishockey                     Herning Blue Fox

2006-07       Herning Blue Fox              AaB Ishockey                     SønderjyskE

2007-08       Herning Blue Fox              Frederikshavn                   SønderjyskE

2008-09       SønderjyskE                       Herning Blue Fox              Rødovre Mighty Bulls

2009-10        SønderjyskE                       AaB Ishockey                     Herning Blue Fox

2010-11         Herning Blue Fox              Frederikshavn                    SønderjyskE

2011-12          Herning Blue Fox              Odense Bulldogs                SønderjyskE

2012-13         SønderjyskE                       Frederikshavn                    Rødovre Mighty Bulls

2013-14         SønderjyskE                       Herning Blue Fox              Frederikshavn White Hawks

2014-15         SønderjyskE                       Esbjerg Energy                  Frederikshavn White Hawks

2015-16         Esbjerg Energy                   Herning Blue Fox              Frederikshavn White Hawks