Torsdag morgen tog Herlev Ishockeys kvinder afsted til 1. runde af European Women’s Champions Cup, hvor de skulle møde mestrene fra Letland, Spanien og Norge i nævnte rækkefølge.

På trods af at Herlev var seedet til at gå videre, skulle holdet fortsat tage kampene seriøst, efter et nederlag på 0-6 til rivalerne fra Hvidovre weekenden før, vidste de at styrken ligger i det sammenhold som de har oparbejdet.

Første kamp blev spillet fredag aften mod lettiske Riga, og det var et nervøst hold, der sent i første periode kom på måltavlen. Kampen sluttede 3-1 til Herlev, med hattrick af Maria Olausson.

Lørdag var modstanderen de spanske mestre Majadahonda, som skulle vise sig at være den nemmeste kamp, hvor stillingen efter første periode var 5-0 og slut resultatet 10-4.

Søndag var så sidste og afgørende kamp, hvor Herlev skulle afgøre, om de ville videre som nummer et eller to. Her skulle blot gå 44 sekunder til at bevise, at Herlevs ishockeykvinder var kommet for at vinde og kampen sluttede imponerende 8-0 over nordmændene Jordal Oslo. Så Herlev går videre med en imponerende score 21-5

Ved præmieoverrækkelsen blev Maria Olausson kåret til turneringens bedste angriber. Olausson blev samtidig også turneringens topscorer med 6 mål og 5 assist.

Silke Lave Glud blev kåret til turneringens mest værdifulde spiller. Det var det internationale ishockeyforbund der stod for kåringerne.

Næste runde spilles i Lugano i Schweiz, hvor Herlev møder ESC Planegg fra Tyskland, HC Lugano og HC Neuilly sur Marne fra Frankrig. Den runde spilles 5.-7. december. Vinderholdet går videre til finale, mens den bedste toer i de tre grupper også får en billet til slutrunden.