DIU’s formand Henrik Bach Nielsen stod foran et vigtigt valg i dag i Moskva. I formiddag skulle det nemlig afgøres, om Danmark kunne fortsatte med at have Henrik Bach Nielsen med IIHF’s Council – det øverste internationale organ i verdensishockeyen – i de kommende fire år.

Og DET LYKKEDES efter et flot forarbejde og en fremragende optræden af Henrik Bach i Moskva. Kun tre af de virkelig store kanoner i international ishockey formåede at samle flere stemmer i kampvalget end Danmarks repræsentant.

Det var den tidligere russiske supermålmand Vladislav Tretjak, som nu er øverste mand i det russiske forbund, den tyske præsident Franz Reindl, også tidligere national storspiller og så franske Luc Tardiff, en mangeårig magtfuld mand i international ishockey og præsident for det fransk forbund.

Derefter kom altså Henrik Bach Nielsen og understregede det gode arbejde, han har leveret i de seneste fire år i IIHF’s council. Et arbejde, der sammen med DIU’s øvrige ageren på den internationale scene – såvel på som udenfor isen – har skabt stor respekt om dansk ishockey.