Det danske landshold forstærker sig på trænerbænken til VM 2018 og udvider trænerteamet med en af de største kapaciteter i dansk ishockey.

Ikke mange har meget mere international erfaring på både træner- og spillerplan end Heinz Ehlers, der ved VM 2018 i Danmark skal være assisterende coach for Janne Karlsson sammen med Tomas Jonsson.

Heinz Ehlers er til daglig træner i SC Langnau Tigers den schweiziske National League, som er den bedste række i det store ishockeyland.

Det forbliver Heinz Ehlers med at være, samtidig med, at han altså træder ind med nye øjne på det rød-hvide landshold.

Det er planen, at Heinz Ehlers allerede skal være med i boksen i Østrig i november til landsholdets første træningsturnering i sæsonen.

Han kan dog blive forhindret af en knæoperation, men vil under alle omstændigheder være med, når Danmark VM-opvarmer på hjemmebane i februar.

– Jeg glæder mig over, at Heinz Ehlers kommer ind i vores trænertrup. Det er en klar forstærkning af hele vores set up. Jeg kender Heinz som en dygtig og ambitiøs fyr, hvis karriere taler for sig selv. Vi har i Tomas Jonsson en fremragende defensiv coach, og i Theis Møller en stærk målmandstræner, og nu kommer Heinz ind som offensiv hjælper, siger landstræner Janne Karlsson.

– Heinz vil kunne supplere med coaching af angriberne, ligesom jeg har forventninger til, at han kan være med til at løfte vores special teams og ikke mindst vores powerplay, tilføjer sportschef i Danmarks Ishockey Union, Jesper Duus.

– Heinz har en dejlig kompromisløs indstilling til spillet og spillerne. Han en vindertype, og det ser vi selvfølgelig gerne smitte af på spillerne til VM. Samtidig kommer han også med nye øjne og stort kendskab til både dansk og international ishockey. Han coacher lige nu i en af Europas største ligaer. Det er nye, gode øjne at få med i boksen, siger Jesper Duus.

– Vi har i Janne Karlsson en landstræner, der har skabt gode VM-resultater og har bevist sig på alle parametre, og vi er overbevist om, at han kan bære os frem til den kvartfinale, vi alle håber på i 2018 på hjemmebane. I Tomas Jonsson, Theis Møller og Heinz Ehlers har han nu fået det perfekte backup-team, og vi står nu styrket frem mod et VM på hjemmebane, hvor vi selvfølgelig vil gøre alt for at give ishockey-Danmark den bedst mulige oplevelse, siger Jesper Duus.

Fakta om Heinz Ehlers:
* Spillede 104 landskampe for Danmark med 163 point til følge
* Spillede som aktiv i den bedste række i både Sverige, Schweiz, Tyskland og Danmark.
* Startede sin trænerkarriere med tre sæsoner i AaB, inden han rykkede til Schweiz.
* I Schweiz har Heinz Ehlers trænet fire forskellige klubber i de to bedste rækker siden 2007/08-sæsonen.