Det danske herrelandshold og Danmarks Ishockey Union opruster frem mod det kommende VM i Schweiz i maj og OL-kvalifikationen, der spilles i august i Norge.

Landstræner Heinz Ehlers forlænger sin kontrakt frem til 2023, og Ehlers har opsagt sit job som træner i SCL Tigers i den bedste schweiziske liga, når sæsonen slutter.

– Det er meget tilfredsstillende, at vi nu får Heinz som træner på fuld tid. Han nyder stor respekt i vores organisation og blandt vores spillere og trænerstab. Han er i vores øjne den rigtige træner med masser af international erfaring og vi glæder os over, at han nu bliver landstræner på fuld tid, når han træder ind i VM-holdets lejr senere i sæsonen, siger Danmarks Ishockey Unions direktør Ulrik Larsen.

– Der er ingen tvivl om, at Heinz med sine øgede muligheder for at følge med i dansk ishockey får et endnu bedre kendskab til materialet herhjemme, og fuldtidsansættelsen af ham giver også muligheder for en optimal OL-kvalifikation, der forhåbentlig ender med deltagelse i Beijing i 2022,
tilføjer han.

Heinz Ehlers indtræder ligeledes på fuld tid i den sportslige sektor i Danmarks Ishockey Union, hvor han med sin store viden og erfaring bliver et stort aktiv.

– Heinz vil give merværdi hele vejen rundt. Både i den daglige drift som sparringspartner, men også som inspirator for vores klubber, i vores kraftcentre og i talentudviklingen, siger Ulrik Larsen.

Heinz Ehlers tog skridtet og sagde sin kontrakt med SCL Tigers op efter nogle uger med lange overvejelser og med stor respekt for begge sine arbejdsgivere.

– Nu kan jeg kaste al min energi og alle mine batterier ind i jobbet som dansk landstræner, og det glæder jeg mig til. Vi står foran et spændende VM i Schweiz og en vigtig OL-kvalifikation som betyder rigtig meget for dansk ishockey. Det vil give et kæmpe skub med et godt VM efterfulgt af en plads i feltet til Vinter-OL i 2022.

– Allerede nu kan jeg se, at forberedelserne frem mod OL-kvalifikationen ville kollidere med de mest intense forberedelser op til sæsonstarten i Schweiz. Der er simpelthen ikke plads til begge dele, og OL-kvalifikationen har også været en væsentlig del af baggrunden for min beslutning,
siger Heinz Ehlers.

At han bliver landstræner på fuld tid, giver også Heinz Ehlers mulighed for at se de danske Metal Liga-kampe på nært hold, ligesom han på langt tættere vis kan overvåge de danske spillere i de europæiske og nordamerikanske ligaer. På alle måder en win-win-situation for både Danmarks
Ishockey Union og Heinz Ehlers.