Han var med fra C-gruppen i 1987 til VM i Köln i 2010 og blev den første i dansk ishockeys Hall of Fame. I dag er Jesper Duus sportschef i DIU og har sin daglige gang på kontoret i Brøndby.

Jesper Duus blev den første mand i ishockeyens fine selskab tilbage i 2012  i Cirkusbygningen i forbindelse med Dansk Ishockey Award tilbage i 2012, og den 44-årige eks-spiller var glad og stolt.

Jesper Duus har i sin lange karriere vundet fire nationale mesterskaber (to med Rødovre, et med Färjestad og et med Feldkirch). I 1998 vandt han Europa Cup med østrigske Feldkirch. Den største danske klubpræstation før NHL-tiden.

Han spillede 191 landskampe (39 mål og 51 assist), den sidste kamp i VM i Köln 2010, hvor hans karriere ikke kunne afsluttes bedre end med en VM-kvartfinale mod Sverige.

I alt deltog han i 15 VM-turneringer. Den første i 1987 i København, da Danmark rykkede op i B-gruppen.

Jesper Duus har over en periode på 23 år taget hele turen fra amatørtiden i C-gruppen til VMs kvartfinale og været en pryd for dansk ishockey. Han

Den store, spilstærke og intelligente back satte i foråret 2012 punktum på en enestående karriere i Herlev Eagles som AL-Bank Ligaens ældste spiller samtidig med, at han færdiggjorde sin uddannelse som cand. merc. (jur.).

Derefter overgik han til en stilling som sportschef i Rødovre SIK, inden han blev træner for Mighty Bulls, hvor det blev til en enkelt bronzemedalje som coach. Ved indgangen til 2017 begyndte han som sportschef på fuld tid i DIU.

Jesper Duus’ spilforståelse var unik, og yngre spillere har kunnet lære af hans stil. Han spillede hurtigt, enkelt og klogt.

Han har gennem hele sin karriere været den ydmyge stjerne. Seriøs, topprofessionel, men uden de store ord og armbevægelser. Men når Jesper Duus taler, hører man efter. Hans erfaring er unik.