Det danske kvindelandshold i ishockey har været samlet siden mandag til en træningsuge, der nu skal kulminere med firenationers-turneringen i Telfs i Østrig.

Det er første sæson for den svenske coach Fredrik Glader, og han og holdet startede rigtig godt ud med at vinde turneringen i Ungarn tidligere på sæsonen. Der var gode takter at spore, og de er fortsat i denne uge.

– Vi brugte første ispas til at kigge tilbage og repetere fra turneringen i Ungarn. Siden er det blevet bedre og bedre, og jeg kan mærke, at spillerne er på vej fremad og med stor motivation. Vi udvikler os hurtigt taktisk, og efter vi brugte turneringen i Ungarn til at fundere vores forsvarsspil, har vi fat til i vores opspil og indgange til offensiv zone, siger Fredrik Glader.

Fysikken er ligeledes blevet testet, og den er forbedret hele vejen rundt hos de danske spillere. Vigtigt, fordi landsholdet praktiserer en offensiv måde at forsvare på i modsætning til tidligere. Pucken skal ganske enkelt erobres tilbage i en fart, og det kræver maksimal kondition.

Det er første samling siden den nye satsning på kvindeishockeyen – stærkt støtte af Danmarks Idrætforbund – blev offentliggjort.

– Jeg kan fornemme, at spillerne er glade for at de har fået nye og forbedrede forudsætninger. De kæmper virkelig på med stor glæde. Jeg fornemmer en stor gejst, siger Fredrik Glader inden dagens kamp mod Kasakhstan.

– Ærlig talt: Jeg aner intet om dem, men vi skal også have fokus på vores eget spil. De spiller en VM-division lavere end os, så jeg forventer, at vi kommer til at have pucken og dermed få mulighed for at arbejde med vores indgang til og ageren i offensiv zone, siger han.

Der er kampstart 16:30 og kampen kan følges via tekst lige her: