Tirsdag aften fik Danmarks Ishockey Union ærgerlige nyheder fra Detroit.

Detroit Red Wings spilleren Frans Nielsen meddelte, at han denne gang måtte takke nej til muligheden for at repræsentere Danmark ved en international begivenhed.

Frans Nielsen begrunder fravalget med den forrygende sæson han har haft, som både har omfattet OL-kvalifikation for Danmark, deltagelse på Team Europe i World Cup of Hockey og et langt NHL grundspil som blandt andet også omfattede en udtagelse som den første dansker nogensinde på NHL’s All Star hold og deltagelse på All Star Weekenden i Los Angeles.

– Jeg er utroligt splittet ifht. invitationen fra landstræneren, men jeg må desværre sige ”nej tak” til VM denne gang. Jeg har altid lyst til at spille for Danmark, men faktum er også, at jeg rejste til Minsk og OL-kvalifikationen 5 dage efter min søn blev født og at jeg stort set ikke har været ude af ishockeybanen siden

da; denne gang har både min familie og ikke mindst min søn brug for at blive prioriteret. Jeg håber dog naturligvis, at jeg bliver inviteret fremover også, når mit land skal konkurrere på allerhøjeste plan.

Landstræner Jan Karlsson er naturligvis ærgerlig over nøglespillerens afbud og arbejder nu frem mod et VM uden Frans Nielsen i truppen.