Det danske U18-landshold for herrer skal have ny træner, og det bliver en kendt en af slagsen.

Det er Flemming Green, der træder ind som træner, og han afløser dermed Erik Petersen og Peter Gommesen, der de seneste to sæsoner har varetaget U18-herrerne.

Assisterende træner for Green bliver den nu tidligere landsholdskæmpe Morten Madsen.

– Flemming Green har gang på gang bevist, at han er blandt de dygtigste talentudviklere og har en bæredygtig tilgang til spillerudvikling. Flemming har sans for detaljerne og et skarpt blik for at balancere alle de komponenter, det kræver for at blive en ishockeyspiller, der på et senere tidspunkt kan begå sig i den absolutte elite, siger DIU’s udviklingschef Thomas Madsen.

– Flemming skal samtidig med U18-landstrænerjobbet også varetage sportschefsfunktionen i Rungsted IK. Flemmings ansættelse hos os er på deltid og med denne ansættelse intensiverer vi vores tilstedeværelse i klubmiljøer. Flemming vil således inden længe kontakte klubtrænere som har U20-hold med henblik på et sommertræningsbesøg, forklarer Madsen.

Med ansættelsen af Flemming bliver det også et ”på gensyn” til Peter Gommesen og Erik Petersen som de seneste to sæsoner har stået i spidsen for U18-landsholdet. Peter, Erik og det øvrige U18-team har arbejdet seriøst med stor integritet og høj faglighed. Både Erik og Peter er to mastodonter i dansk ungdomsishockey, og vi håber at se på i DIU-regi igen.

DIU’s general manager Kim Pedersen om ansættelsen af Morten Madsen som assisterende træner:

– Ansættelsen af Morten falder i perfekt tråd med vores ønske om, at vore kulturbærere på seniorlandsholdet kommer ind i vores trænerstab efter endt aktiv karriere. Vi er glade for, at Morten har taget udfordringen op og er sikre på, at vi har en god grundstamme i U18 staben med de to ansættelser. Thomas Madsen og Sportsafdelingen fortsætter arbejdet med færdiggørelsen af hele staben omkring U18-landsholdet i de næste uge.