Det danske kvindelandshold i ishockey får i den kommende sæson en træner fra allerøverste europæiske hylde. Det bliver nemlig træneren for det regerende svenske mesterhold, Luleå, 41-årige Fredrik Glader, der skal forsøge at føre ishockeykvinderne det sidste skridt op blandt verdens bedste nationer.

Fredrik Glader har i de seneste fire sæsoner – og med stor succes – trænet den svenske og europæiske storklub Luleå, hvor han også er sportschef.

Her han haft flere danske landsholdsspillere under vingerne, og Glader er en yderst respekteret skikkelse i svensk ishockey.

Hele trænerteamet for det danske kvindelandshold kommer til at bære præg af arbejdet i Luleå, som er en af de klubber i Europa, der satser hårdest på kvindeishockey.

Assisterende træner bliver Mikael Forsberg, der var assistent for Glader fra 2015-17. Den nuværende assistent i Luleå, Oskar Haggström, er med under det kommende Division I-VM i Ungarn som videocoach.

– Vi er utroligt glade for, at aftalen er kommet i stand, og at vi har fået stærkt kompetente trænere til vores kvindelandshold.  Fredrik har trænet hold på næsten alle niveauer og draget nytte af det, ligesom hans sidste sæsoner i spidsen for Europas bedste klubhold selvfølgelig giver os en tro på, at han ved hvordan et vindende hold sammensættes og ledes, siger sportschef i Danmarks Ishockey Union, Jesper Duus.

PÅ grund af de danske spillere, der har været i Luleå, har Fredrik Glader og hans assistenter et godt kendskab til ishockeyen i Danmark.

– Det er vores forhåbning, at Fredrik også kan inspirere og påvirke flere danske spillere til at tage et skridt i udviklingen og hæve dansk kvindeishockey et niveau eller to.

– Vi sender ligeledes et signal til vores kvindelige topspillere om, at vi vil hæve ambitionsniveauet og satser stenhårdt på at tage et skridt op i verdenshierarkiet. Vi har et godt spillermateriale, tilføjer Jesper Duus.

– Vi søger pt. efter en person som kan assistere teamet i Danmark, med både scouting, men også til at forestå ekstra træningssessioner regionalt. Kontrakten med Frederik Glader gælder foreløbig i en sæson, hvor vi håber og tror på VM-succes, men vi har gjort det klart, at vi kigger frem mod OL i Beijing 2022. Derfor håber vi på et flerårigt samarbejde, siger DIU-sportschefen.