Ishockey-Danmark husker stadig tilbage på de glade majdage i 2018 med stor, stor glæde. VM i Herning og København var en fest, som vi næppe nogensinde vil glemme, og turneringen gav et markant overskud til glæde og gavn for dansk ishockey – blandt andet den såkaldte VM2018-klubpulje.
 
Kort fortalt har det været muligt for klubberne at søge tilskud til projekter og initiativer som har fremmet udviklingen og dansk ishockeys rødder.
 
Over 1000 frivillige hjalp til under VM2018 og uden den uvurderlige hjælp, havde det største sportsarrangement på dansk jord aldrig fungeret. Danmarks Ishockey Union har med VM2018-klubpuljen ønsket at takke for den store arbejdsindsats.
 
– Man taler jo ofte om ”legacy” – eftermæle – ovenpå på banebrydende sportsbegivenheder. Opbygningen af arrangementet og de fire uger, hvor VM ruller, må ikke stå alene tilbage.
 
– Der skal sendes noget tilbage, og det har vi ønsket med klubpuljen. Vi er stolte over at have givet en million kroner til klubberne, og lige så stolte over de mange kreative og udviklende initiativer, der er kommet via VM2018-klubpuljen, siger udviklingskonsulent hos DIU, Christina Benn.
 
– Hos DIU er vi ikke det mindste i tvivl om, at VM2018-klubpuljen og klubbernes arbejde derefter har betydet enormt meget for den positive udvikling, ishockeysporten gennemgår i de her år, tilføjer hun.
 
– Jeg glæder mig over, at mange af klubberne har udviklet videre på projekterne EFTER at de er sat i værk via VM2018-klubpuljen. Det fortæller historien om, at klubpuljen også har været en igangsætter for længerevarende initiativer, der har fremtidsperspektiver, siger Christina Benn.
 
Der kan stadig søges om midler i VM-klubpuljen. Du kan se lige her hvordan: https://ishockey.dk/oekonomisk-stoette-til-klubben/
 
Det er vigtigt at understrege, at VM2018-klubpuljen er øremærket til udvikling og ikke til “almindelig drift” og indkøb.