Dommer Bo Andersen havde pondus, og i dag runder han altså 40 år som aktiv dommer og frivillig i dansk ishockey. Det er der ikke mange, der opnår.
– 40 år med Bo Andersen i dansk ishockey. Personligt har jeg kendt Bo siden starten af halvfemserne, hvor han var dommer i ligaen. Dengang havde jeg formentlig ikke troet, at vi senere i livet skulle samarbejde omkring udvikling af ishockeyen i Danmark. Men nu har jeg via DIU og DID arbejdet tæt med Bo, og det er en udsøgt fornøjelse, da Bo altid er omgængelig, fleksibel og holder ord. Om der er travlt eller en sag kan virke umulig, går Bo altid løsningsorienteret til opgaven, og bliver ved til tingene er løst, udtaler Ulrik Larsen, DIU-direktør.

– De seneste mange år har vi haft et formidabelt samarbejde i kulisserne og jeg kan kun tilslutte mig alle de flotte ord om Bo Andersen. Han er ganske enkelt et godt og hjælpsomt menneske, siger han.

Bo Andersen har altid været hjertelig, varm og imødekommende, og det er den stil, han har fortsat efter sin aktive karriere. Andersen er altid parat til at give en hjælpende hånd og siden han stoppede, har han aktiv i adskillige regi som frivillig, leder, organisator eller bare som almindelig flink fyr.
Og det er uanset, om det har været i hjerteklubben Herlev, omkring arrangementer rundt omkring i landet, eller som det ofte har været – I DIU-regi – hvor han blandt meget andet havde en vital rolle i afviklingen af det særdeles succesfulde VM 2018 hvor han arbejdede i alle døgnets timer.
Det var en af årsagerne til, at Bo Andersen i 2019 fik den prestigefyldte Helle-Pris, der gives til en frivillig i sporten, der har ydet en formidabel indsats i dansk ishockey.
Han er første mand der bliver spurgt om hjælp og sjældent siger nej. Han er rollemodellen for en frivillig og møder altid frem løsningsorienteret og i godt humør.
Da han i sin tid var dommer på højeste niveau, var han kompromisløs.
Nok var der nu og da uenighed om Andersens kendelser og som alle andre markante og dygtige dommere i den bedste række, nåede Bo formentlig at være uvenner med ALLE klubber i ligaen.

Ingen var dog i tvivl om, hvem der bestemte, når dommer Andersen med sine umiskendelige fagter og verbale markeringer styrede begivenhederne på isen.
Selv den legendariske træner for det gamle Sovjet-hold, Viktor Tikhonov, er blevet sat på plads af Bo Andersen i en træningskamp mellem CSKA Moskva og Malmö Redhawks.

Det var der ikke mange andre, der turde.

– Bo Andersen er en ægte ildsjæl. Han lever, ånder og brænder for ishockeysporten, og han ses jo ALTID i hallerne. Vi har brugt ham i stort set alle roller omkring dommerarbejdet, og hans værdi for sporten har været uvurderlig, siger Kim Pedersen, administrationschef hos Danmarks Ishockey Union og mangeårig øverste ansvarlig for de danske dommere.
Stort tillykke til Bo Andersen med det flotte jubilæum.