Tirsdag aften i sidste uge var Martin Struzinski i Odense for at mødes med klubbens trænere. Samme dag var Jan Jensen i København på klubbesøg i hæderkronede KSF.

Danmarks Ishockey Unions to konsulenter, der satte i sving 1. august, er begge i fuld gang i deres stadig relativt nye funktioner, som allerede har været en stor succes.

Struzinski og Jensen har delt de 17 danske klubber op i et par klumper og er for øjeblikket på vej rundt i Danmark for at ramme samtlige ishockeyadresser.

Hver konsulent har ansvaret for hver sin klub.

– Det er interessant og givtigt at være ude at besøge klubberne. Kulturen og måden, man gør tingene på, er vidt forskellig rundt omkring i landet, fortæller Martin Struzinski på den tirsdag, hvor han møder Odenses trænergruppe.

Emnerne i det fynske var værdigrundlaget i OIK omhandlende emnerne “medspiller eller modspiller i hverdagen. En diskussion om trænerroller, spilleres uddannelse og sportslig fremgang.”

– Men det kan være alle mulige emner, vi tager op, når vi her i første omgang besøger klubberne. Vi kommer med et relevant oplæg, hvor vi fortæller om de nyeste tendenser i ishockey, som vi i DIU vil begynde at implementere.

– Derefter har sportschefen i den enkelte klub mulighed for at bringe et tema eller en problemstilling op, som vi kan drøfte og debattere derefter.

– Eksempelvis var jeg forleden i Vojens for at tale om, hvordan man kommer ind bedst ind i zonen og får afsluttet sit angreb mest kvalificeret. Derefter talte vi om trænerrollen og hvad det vil sige, at være rollemodel og træner. Vi havde afsat fra klokken 18 til 20, men var først færdig 21:45. Når der kommer lidt input udefra, kan en trænergruppe hurtigt få gang i nogle relevante diskussioner, forklarer Martin Struzinski.

– Vi skal simpelten ud og være synlige i klubberne, og så kommer folk gerne med nogle interessante problemstillinger og vil diskutere dem med os. Det kan vi så tage med videre – enten til en intern diskussion i klubben eller videre til B&U-udvalget, som vi også er involveret i, siger han.

Jan Jensen har netop været på besøg i KSF, hvor han for første gang oplevede klubkulturen i Danmarks ældste klub, der flere gange inden for det seneste årti har reorganiseret sig selv.

– Det er virkelig interessant at være ude i klubberne og lære kulturen at kende. Jeg var i København en dag og var med rundt omkring i KSF, hvor jeg mødte folkene bag klubben og overværede tre-fire træninger og talte med både spillere og trænere, siger Jan Jensen.

Jo, der er nok at tage sig til – og de kommende måneder vil endnu flere klubber få glæde af besøg af Martin Struzinski og Jan Jensen.

janjensen2