Det internationale Ishockeyforbunds (IIHF) præsident, René Fasel, har i dag i et interview på IIHF’s hjemmeside bekendtgjort, at Danmark har lagt et bud ind på værtskabet for den ene VM-gruppe og to kvartfinaler, HVIS det skulle ske, at den del af turneringen – den anden del spilles i Riga – ikke kan spilles i den hviderussiske hovedstad Minsk.

Endnu er det IIHF’s plan at gennemføre arrangementet i Minsk.

Danmarks bud er kommet i stand på grund af frygten for, at en aflysning af VM-gruppen i Minsk kan føre til, at hele turneringen bliver aflyst som det også var tilfældet i 2020 i Schweiz, forklarer Henrik Bach Nielsen, formand for Danmarks Ishockey Union.

– Tilbage i november sad jeg sammen med mine kolleger fra de øvrige nordiske lande, og vi var fuldstændig enige om, at ishockeysporten IKKE kunne tåle, at endnu et VM blev aflyst som i Schweiz i 2020. Det vil være en katastrofe for alle involverede parter: Spillerne, lederne og de mange sponsorer, der støtter ishockeyen, siger han.

– Der skal være en plan B, og når Danmark byder sig til som vært, så er det for at udfylde muligheden for en Plan B, hvis den ene gruppe ikke kan spilles i Minsk. Vi kan trække på gode erfaringer fra den nylige EM-slutrunde i håndbold,  for vi forventer lige nu, at ishockey-VM også skal spilles i en “boble”. Så det er ikke fordi vi VIL have VM til Danmark, det er for at hjælpe verdensishockeyen med et alternativ til en aflyst VM-turnering, tilføjer DIU-formand Henrik Bach Nielsen.