At Danmarks Ishockey Union nu har fået ekstra international indflydelse med en fordobling af posterne i IIHF’s ledende organer, glæder DIU-formand Henrik Bach Nielsen, der med tilfredshed har set Kim Pedersen træde ind i IIHF’s Officiating Committee og Ulrik Larsen er kommet med i Youth and Development Committee.

Henrik Bach Nielsen er selv med i IIHF’s Council (den øverste ledelse) og samtidig formand for IIHF’s Medical Committee, der – som navnet antyder – tager sig af spillernes sundhed.

– De internationale poster gavner vores netværk ude i den store ishockeyverden. Det er noget, der i den grad giver kredit og status for dansk ishockey, siger DIU-formanden.

– Vi har en strategi om at være placeret tæt på internationale beslutninger, og derfor er det glædeligt, at vi nu er blevet så godt repræsenteret – og samtidig favner bredt i de forskellige Committees, siger han.

De forskellige IIHF Committees er underudvalg til Council. Her udarbejdes forslag og idéer til udviklingen af international ishockey som indstilles til IIHF’s Council.