Der er gået et par uger siden det internationale ishockeyforbund (IIHF) besluttede, at den ene af puljerne ved herrernes kommende A-VM i maj 2021 skulle flyttes fra den hviderussiske hovedstad Minsk til en anden destination.

I dag besluttede IIHF’s øverste ledelse så, at begge puljer spilles i den lettiske hovedstad Riga, der i forvejen var vært for den ene af puljerne.

Dermed skal det danske herrelandshold altså en tur til Letland for at spille VM i maj.

Selv om Herning og dermed også Danmark havde budt ind på at afløse Minsk, hilser DIU-formand Henrik Bach Nielsen beslutningen om Letland velkommen.

– Da VM blev flyttet fra Minsk – en beslutning, som vi bakkede op om – kom vi fra Herning og Danmark med et seriøst bud, der kunne hjælpe ishockeyen, så VM ikke skulle aflyses som i 2020. Det ville have været en katastrofe for sporten.

– Nu ender begge VM-puljer i Letland af to primære årsager: Det er billigere at holde VM i Letland, hvis man sammenligner med for eksempel Danmark, og alle 16 hold er i samme by og kan dermed også være i samme boble. Set i “Corona-perspektiv” virker det også rigtig fornuftigt. Med beslutningen eliminerer man også al rejseaktivitet i VM’s slutspil. Det er ligeledes godt for aktørernes sikkerhed, siger Henrik Bach Nielsen.

– Så vi er helt på det rene med, at VM ender i Letland og arbejder videre frem mod 2025, hvor vi skal holde VM sammen med Sverige. Det glæder vi os allerede til, tilføjer han.